Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
refresher team
13. června 2023 v 11:24
Čas čtení 0:36

Video: Dubaj má zřejmě jasno. Nejvyšší budova světa se zbarvila do ruské trikolory

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Video: Dubaj má zřejmě jasno. Nejvyšší budova světa se zbarvila do ruské trikolory
Zdroj: Instagram / @burjkhalifa

V „Den Ruska“, který země slaví 12. června, se dubajský mrakodrap Burdž Chalífa zbarvil do barev ruské vlajky.

Spojené arabské emiráty, konkrétně Dubaj, v pondělí nasvítily svou nejvyšší budovu do ruských barev. Uctily tím ruský národní svátek, tak zvaný Den Ruska, kterým si země připomíná rok 1990, kdy byla schválena Deklarace o státní svrchovanosti Ruské federace. Rusové jej berou mimo jiné i jako oslavu „ruské hrdosti“. Nasvícení dubajské dominanty se děje ve chvíli, kdy stále probíhá ruská invaze na Ukrajinu, která si vyžádala už na 60 tisíc lidských životů. 

12. června 2023 v 16:00 Čas čtení 1:09 Dezertér, který uprchl z ruské armády: Nikdo nám nevysvětlil, proč jsme museli Ukrajincům zničit jejich města, zvolil jsem útěk Dezertér, který uprchl z ruské armády: Nikdo nám nevysvětlil, proč jsme museli Ukrajincům zničit jejich města, zvolil jsem útěk

„Dnes slavíme bohatou historii, živou kulturu a obrovské úspěchy Ruska. Přejeme ruskému národu nezapomenutelné oslavy i budoucnost plnou jednoty a prosperity,“ stojí v popisku postu oficiálního instagramového účtu mrakodrapu Burdž Chalífa.

Podle nedávno uniklých dokumentů americké diplomacie jsou vztahy mezi Spojenými arabskými emiráty a Ruskem velmi úzké. Blízkovýchodní federace je zemí s obrovským nerostným bohatstvím a pro Rusko je, zvláště v aktuální situaci, důležitým spojencem. V Dubaji žije i rozsáhlá diaspora ruských oligarchů. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Burj Khalifa by Emaar (@burjkhalifa)

Domů
Sdílet
Diskuse