Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
refresher team
13. června 2023 11:24
Čas čtení 0:36

Video: Dubaj má zřejmě jasno. Nejvyšší budova světa se zbarvila do ruské trikolory

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Video: Dubaj má zřejmě jasno. Nejvyšší budova světa se zbarvila do ruské trikolory
Zdroj: Instagram / @burjkhalifa

V „Den Ruska“, který země slaví 12. června, se dubajský mrakodrap Burdž Chalífa zbarvil do barev ruské vlajky.

Spojené arabské emiráty, konkrétně Dubaj, v pondělí nasvítily svou nejvyšší budovu do ruských barev. Uctily tím ruský národní svátek, tak zvaný Den Ruska, kterým si země připomíná rok 1990, kdy byla schválena Deklarace o státní svrchovanosti Ruské federace. Rusové jej berou mimo jiné i jako oslavu „ruské hrdosti“. Nasvícení dubajské dominanty se děje ve chvíli, kdy stále probíhá ruská invaze na Ukrajinu, která si vyžádala už na 60 tisíc lidských životů. 

12. června 2023 16:00 Čas čtení 1:09 Dezertér, který uprchl z ruské armády: Nikdo nám nevysvětlil, proč jsme museli Ukrajincům zničit jejich města, zvolil jsem útěk Dezertér, který uprchl z ruské armády: Nikdo nám nevysvětlil, proč jsme museli Ukrajincům zničit jejich města, zvolil jsem útěk

„Dnes slavíme bohatou historii, živou kulturu a obrovské úspěchy Ruska. Přejeme ruskému národu nezapomenutelné oslavy i budoucnost plnou jednoty a prosperity,“ stojí v popisku postu oficiálního instagramového účtu mrakodrapu Burdž Chalífa.

Podle nedávno uniklých dokumentů americké diplomacie jsou vztahy mezi Spojenými arabskými emiráty a Ruskem velmi úzké. Blízkovýchodní federace je zemí s obrovským nerostným bohatstvím a pro Rusko je, zvláště v aktuální situaci, důležitým spojencem. V Dubaji žije i rozsáhlá diaspora ruských oligarchů. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Burj Khalifa by Emaar (@burjkhalifa)

Domů
Sdílet
Diskuse