Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Kristýna Dobiášová
22. června 2023 12:55
Čas čtení 0:35

V Česku hrozí tornádo, varuje ČHMÚ v souvislosti s večerními bouřkami

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Česku hrozí tornádo, varuje ČHMÚ v souvislosti s večerními bouřkami
Zdroj: Facebook/Meteo východ

Extrémně silné bouřky, před kterými ČHMÚ varuje, by mohly zapříčinit vznik tornáda. Pravděpodobnost sice není vysoká, ale nelze tornádo vyloučit.

V souvislosti s bouřkami a některými zvýšenými parametry, jako je silné stáčení větru v nižších hladinách, nemůže ČHMÚ vyloučit vznik tornáda. Informuje o tom prostřednictvím Twitteru. Možný vznik tornáda se týká zejména izolovanějších silných bouřkových buněk zpočátku večera.

10. června 2023 19:22 Čas čtení 0:33 VIDEO: V Česku řádilo další tornádo. Poničilo střechy domů, lidé sdílejí záběry VIDEO: V Česku řádilo další tornádo. Poničilo střechy domů, lidé sdílejí záběry

Izolovanější supercely se týkají především západu a severozápadu Čech. ČHMÚ vyzývá místní, aby byli opatrní. Pravděpodobnost vzniku tornáda je sice nízká, ale nelze ji vyloučit.

Poslední tornádo bylo v Česku spatřeno na začátku června v obci Lubná, o čemž tě Refresher informoval v této zprávě. Jednalo se již o druhé, které se vesnicí prohnalo. Rozestup mezi nimi byl šest týdnů.

22. června 2023 11:41 Čas čtení 0:52 ČHMÚ vydal výstrahu před extrémně silnými bouřkami s nárazy větru až 110 km/h, platí v těchto sedmi krajích ČHMÚ vydal výstrahu před extrémně silnými bouřkami s nárazy větru až 110 km/h, platí v těchto sedmi krajích
Domů
Sdílet
Diskuse