Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
refresher team
26. června 2023 17:57
Čas čtení 0:32

„Společnost si to žádala.“ Prigožin se našel. A promluvil

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
„Společnost si to žádala.“ Prigožin se našel. A promluvil
Zdroj: TASR/AP

Vůdce žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin se poprvé od sobotního pokusu o puč ozval veřejně. V jedenáctiminutovém videu obhajuje svoje kroky.

„Naším cílem nebylo svržení režimu,“ říká Prigožin ve videu, které zveřejnil na Telegramu. Pokračoval s tím, že wagnerovci zastavili svůj „pochod na Moskvu“ ve chvíli, kdy bylo jasné, že by „proteklo příliš ruské krve“. Myslí si, že jejich tažení jako demonstrace stačilo. Informuje britský The Guardian.

25. června 2023 16:44 Čas čtení 1:11 Kde je Prigožin? Wagnerovci ho prý nemohou lokalizovat Kde je Prigožin? Wagnerovci ho prý nemohou lokalizovat

Ve videu ale Prigožin zopakoval svou kritiku ministerstva obrany, které se snažilo konvoj od pochodu na hlavní město zastavit silou. 

„Cílem bylo nedovolit zničení Wagnerovy skupiny a dohnat k odpovědnosti ruské úřady, které svou neprofesionalitou provedly obrovské množství chyb. Společnost si to žádala,“ řekl Prigožin. 

Bylo to poprvé, kdy se hlava žoldnéřské skupiny ozvala od sobotních událostí veřejně. Od sobotního večera totiž nebylo známo, kde se nachází. Naposledy ho viděli, jak opouští město Rostov na Donu za potlesku přítomného davu. V aktuálním videu ale nezmínil, kde se nachází nyní.

Domů
Sdílet
Diskuse