Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
27. června 2023 11:48
Čas čtení 0:37

V Bělorusku přistálo letadlo, které se spojuje s Prigožinem. Byl na palubě?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Bělorusku přistálo letadlo, které se spojuje s Prigožinem. Byl na palubě?
Zdroj: TASR/AP

Letadlo, které je v amerických sankčních dokumentech spojováno se zakladatelem ruské žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenijem Prigožinem, letělo v úterý z Ruska do Běloruska. Není však jasné, kdo byl na jeho palubě, informuje TASR podle The Guardian.

Letadlo typu Embraer Legacy 600 registrované v Rusku podle údajů webového portálu Flightradar24 do Běloruska letělo v úterý ráno, uvádí agentura Reuters.

Identifikační kódy tohoto stroje se shodovaly s kódy letadla, které Spojené státy spojily se společností Autolex Transport. Tu americké úřady spojují právě s Prigožinem.

Informace ze sociálních sítí uvádějí, že letadlo letělo z ruského Rostova nad Donem a v Bělorusku přistálo nedaleko Minsku.

26. června 2023 17:57 Čas čtení 0:32 „Společnost si to žádala.“ Prigožin se našel. A promluvil „Společnost si to žádala.“ Prigožin se našel. A promluvil

Prigožin se pokusil během víkendu pomocí svých jednotek svrhnout ruské vojenské velení. Zmocnili se města Rostov nad Donem na jihu Ruska a vydali se směrem k Moskvě. Prigožin v pátek obvinil ruskou armádu z raketového útoku na tábory svých bojovníků.

V sobotu večer se však situace uklidnila, když Prigožin oznámil, že svým jednotkám nařídil, aby se vrátily do táborů na Ukrajině. Ukončení krize zprostředkoval běloruský prezident Alexandr Lukašenko. Kreml následně uvedl, že Prigožin se má přesunout do Běloruska. To, kde přesně se Prigožin v současnosti nachází, není známo, připomíná agentura AP.

27. června 2023 10:33 Čas čtení 0:35 Rusko vyslalo stíhačky do blízkosti Polska a Litvy, údajně kvůli americkým bombardérům Rusko vyslalo stíhačky do blízkosti Polska a Litvy, údajně kvůli americkým bombardérům
Domů
Sdílet
Diskuse