Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
11. července 2023 9:31
Čas čtení 0:40

Rusko v noci útočilo na Kyjev íránskými drony

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusko v noci útočilo na Kyjev íránskými drony
Zdroj: Ministry of Defense of Ukraine

Rusko zaútočilo v noci na úterý drony na ukrajinské hlavní město Kyjev a způsobilo tam menší materiální škody, uvedly tamní úřady. Informuje TASR na základě zprávy agentury AFP.

K útokům došlo v den začátku summitu Severoatlantické aliance (NATO), který bude zaměřen na podporu Ukrajiny v boji proti ruské invazi. 

9. července 2023 14:27 Čas čtení 0:37 Rusko sestřelilo nad Krymem raketu. Zatím se neví, kdo ji odpálil Rusko sestřelilo nad Krymem raketu. Zatím se neví, kdo ji odpálil

„Nepřítel zaútočil na Kyjev ze vzduchu podruhé během tohoto měsíce,“ uvedla kyjevská vojenská správa na platformě Telegram. Moskva podle ní útočila drony typu Šáhid íránské výroby z jihu, pravděpodobně z ruské Krasnodarské oblasti. „Všechny zaznamenané vzdušné cíle pohybující se ve směru na Kyjev byly zničeny silami a prostředky naší protivzdušné obrany,“ dodala vojenská správa bez uvedení konkrétního počtu dronů útočících na ukrajinskou metropoli.

Ukrajinské ministerstvo vnitra uvedlo, že trosky dronu byly lokalizovány na blíže nespecifikovaném místě v Kyjevské oblasti. Došlo přitom podle něj k vybití oken na soukromých obytných domech, informace o případných obětech však nebyly bezprostředně známy.

9. července 2023 19:52 Čas čtení 0:58 Polovojenská organizace plánuje útoky na Rusko. Je složena z přeběhlíků z ruských ozbrojených sil a ruských dobrovolníků Polovojenská organizace plánuje útoky na Rusko. Je složena z přeběhlíků z ruských ozbrojených sil a ruských dobrovolníků

Rusko v noci na úterý útočilo drony i na ukrajinské přístavní město Oděsa, potvrdil mluvčí tamní oblastní vojenské správy Serhij Bratčuk s tím, že byla aktivována tamní protivzdušná obrana. Další podrobnosti neuvedl, cituje TASR AFP. Letecký poplach byl navíc zaznamenán i v Mykolajivské, Chersonské, Kirovogradské, Poltavské, Sumské a Charkovské oblasti.

Domů
Sdílet
Diskuse