Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová TASR
16. července 2023 13:14
Čas čtení 0:54

Video: Ostrov La Palma zachvátil lesní požár, hasiči evakuovali tisíce lidí, hoří i na Tenerife

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Na hašení požáru se v sobotu podílelo 400 záchranářů a 13 kusů letecké techniky.

Lesní požár, který v sobotu vypukl na kanárském ostrově La Palma, se rozšířil na plochu 4 675 hektarů a úřady evakuovaly více než 4 000 lidí z okolí. Hoří také na dalších místech Španělska. TASR převzala v neděli zprávu od tiskové agentury EFE.

16. července 2023 12:15 Čas čtení 0:51 Video: Aljašku zasáhlo zemětřesení o síle 7,2 stupně. Platí výstraha před vlnou tsunami Video: Aljašku zasáhlo zemětřesení o síle 7,2 stupně. Platí výstraha před vlnou tsunami

Pod kontrolou je jediný požár ze tří

Na místo požáru už dorazilo hasicí letadlo z Malagy a další má přiletět v neděli. V sobotu se na hašení podílelo 400 pracovníků záchranných služeb a 13 kusů letecké techniky. Červený kříž zase zřídil zařízení na pomoc evakuovaným.

Šéf regionální vlády Kanárských ostrovů Fernando Clavijo sdělil, že postup požáru se podařilo zpomalit, zatím ale není pod kontrolou. Dodal, že někteří obyvatelé své domovy odmítají opustit. Clavijo je vyzval, aby respektovali pokyny záchranných složek. Ze dvou vesnic bylo dosud evakuováno 4 255 lidí. 

V neděli ráno španělský politik na Twitteru uvedl, že hasičům se zatím podařilo dostat pod kontrolu jiný požár, a to na ostrově Gran Canaria. Oheň propukl i na Tenerife, i jeho hašení stále probíhá.

Kanárské ostrovy se nacházejí v Atlantském oceánu západně od pobřeží Afriky. Žije na nich přibližně 2 276 000 obyvatel. Ostrovy El Hierro, La Gomera, La Palma a Tenerife jsou součástí španělské provincie Santa Cruz de Tenerife. Furteventura, Gran Canaria a Lanzarote tvoří provincii Las Palmas. Součástí souostroví jsou i další menší ostrovy.

Domů
Sdílet
Diskuse