Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
16. července 2023 22:32
Čas čtení 0:52

Další český úspěch na Wimbledonu! Strýcová a Sie Šu-wej ovládly finále čtyřhry

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Další český úspěch na Wimbledonu! Strýcová a Sie Šu-wej ovládly finále čtyřhry
Zdroj: Getty Images/Robert Prange

Česko-tchajwanský pár porazil dvojici Storm Hunter (Austrálie) a Elise Mertens (Belgie) 2:0 na sety.

Lepší rozlučku s Wimbledonem si česká tenistka Barbora Strýcová nemohla přát. Ve finále čtyřhry spolu s tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej zdolaly australsko-belgickou dvojici Storm Hunter a Elise Mertens 2:0 na sety (7:5 a 6:4) a zopakovaly tak společný triumf z roku 2019.

Fantastická rozlučková sezóna 

Strýcová se na kurty vrátila po více než dvouleté mateřské pauze letos v dubnu a letošní sezónu pojala jako rozlučkovou. „Už na sebe sice nemám takovou tíhu, protože nehraju o body, ale přece jen je to Wimbledon a chcete ten svůj příběh zakončit nejlépe, jak můžete. Abych tu ale byla ve finále, to vůbec nechápu,“ uvedla sedmatřicetiletá česká tenistka, která ve čtyřhře dosáhla svých největších úspěchů.

Kromě dvou wimbledonských titulů si Strýcová opět po boku Sie Šu-wej zahrála finále Australian Open a Turnaje mistryň (2020). Je také držitelkou bronzové olympijské medaile, na kterou dosáhla po boku Lucie Šafářové v roce 2016. Českému Fed Cup týmu pomohla k vítězství v letech 2011, 2014, 2015, 2016 a 2018.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Čeští fanoušky a fanynky budou moci Strýcové fandit na přelomu července a srpna, kdy se účastní prestižního turnaje Prague Open. „Těším se na to, že budu hrát naposledy v Praze. Pokaždé přišla spousta fanoušků a atmosféra byla vždy skvělá. Bude to můj poslední turnaj, který budu hrát ve své kariéře doma, a tak se na vše moc těším,“uvedla.

Domů
Sdílet
Diskuse