Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
25. července 2023 16:55
Čas čtení 0:28

V Řecku havarovalo letadlo, které pomáhalo hasit požáry

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Řecku havarovalo letadlo, které pomáhalo hasit požáry
Zdroj: Twitter/@IndyLife

Řecko už týden sužují nekontrolovatelné požáry, se kterými bojují hasiči i civilní obyvatelé. V úterý se zřítilo a explodovalo jedno z letadel, které s hašením pomáhalo. Na palubě byli minimálně dva lidé.

Letadlo havarovalo během hašení požáru na řeckém ostrově Euboia. Na sociálních sítích se šíří video tragédie, při níž pravděpodobně zemřeli oba lidé na palubě. Na záběrech je vidět, jak letadlo prolétá nad hořící plochou, kterou hasí, a následně zmizí za kopec, narazí do země a exploduje. 

Podle řeckých úřadů se letoun zřítil do rokle nedaleko řeckého města Karystos. Na palubě byli dva lidé, kteří se aktuálně pohřešují. 

Mluvčí hasičů Yannis Artopoios potvrdil, že řecké letadlo havarovalo na ostrově Evia u vesnice Platanistos. „Na palubě letounu byli dva piloti, kteří byli vycvičeni k hašení požárů,“dodal Artopoios. Vesnice Platanistos byla evakuována kvůli šíření požáru v průběhu dne. 

25. července 2023 15:38 Čas čtení 1:01 Situace na Rhodu je vážná, ale stabilizovaná, tvrdí ministerstvo zahraničí Situace na Rhodu je vážná, ale stabilizovaná, tvrdí ministerstvo zahraničí
Domů
Sdílet
Diskuse