Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eduard Starkbauer
28. července 2023 7:00
Čas čtení 0:41

Nakoukali si videa na YouTube a odešli žít do divočiny, aby unikli civilizaci. Jejich mumifikovaná těla nalezli po roce

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Nakoukali si videa na YouTube a odešli žít do divočiny, aby unikli civilizaci. Jejich mumifikovaná těla nalezli po roce
Zdroj: Unsplash/Sergei A

Dvě sestry a teenager se minulé léto vydali do odlehlé oblasti v Coloradu, aby unikli civilizaci.

V odlehlém kempu v Coloradu objevili částečně mumifikované pozůstatky rodiny, která se pokoušela žít mimo civilizaci a bez elektřiny. Úřady identifikovaly těla sester Christine a Rebeccy Vanceových a Rebeccina 14letého syna. Pozůstatky byly podle deníku The Guardian nalezeny ve stanu a jeho okolí nedaleko kempu v Gunnison National Forest.

Nevlastní sestra obětí Jara řekla, že rodina se minulé léto vydala do odlehlé oblasti se záměrem uniknout z civilizace. Její sestry podle ní neměly praktické zkušenosti s přežitím v přírodě a znalosti získávaly z videí na YouTube. „Snažili jsme se je zastavit, ale ony neposlouchaly. Byly pevně rozhodnuty,“ řekla sestra.

27. července 2023 14:37 Čas čtení 0:47 Horolezecká laťka posunutá blíž k nebi. Norka a Nepálec zvládli 14 osmitisícovek v rekordním čase Horolezecká laťka posunutá blíž k nebi. Norka a Nepálec zvládli 14 osmitisícovek v rekordním čase

Pozůstatky trojice objevil kolemjdoucí turista, který narazil na mumifikované tělo trčící ze stanu. Uvnitř objevil další dvě těla a zalarmoval úřady, které pozůstatky identifikovaly. Vyšetřovatelé našli v kempu prázdné plechovky od jídla či knihy. Těla vykazovala známky podvýživy.

Úřady zatím neurčily přesnou příčinu smrti. Předpokládají však, že rodina mohla podlehnout hladu, mrazu nebo otravě oxidem uhelnatým při pokusu o zapálení ohně. K jejich smrti mohla přispět obzvlášť krutá zima, před kterou se jim nepodařilo postavit přístřešek.

Domů
Sdílet
Diskuse