Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
28. července 2023 12:28
Čas čtení 0:42

Pes Joea Bidena ošklivě pokousal ochranku. „Kdyby nebyl jeho, dali bychom ho utratit,“ píše tajná služba

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Pes Joea Bidena ošklivě pokousal ochranku. „Kdyby nebyl jeho, dali bychom ho utratit,“ píše tajná služba
Zdroj: TASR/AP

Ochranka Joea Bidena se zabývá problémem s prezidentovým psem. Jeden bodyguard kvůli němu skončil v nemocnici.

Přestože by se ochranka v Bílém domě měla starat především o bezpečí jeho současného nájemníka, starosti o prezidentovo bezpečí sesadily z prvního místa ty o vlastní zdraví. Pes Joea Bidena Commander je totiž údajně nevychovaný a na příslušníky security služby v minulosti několikrát zaútočil. Vyplývá to z dopisů, které dostala redakce The Washington Post.

28. července 2023 7:00 Čas čtení 0:41 Nakoukali si videa na YouTube a odešli žít do divočiny, aby unikli civilizaci. Jejich mumifikovaná těla nalezli po roce Nakoukali si videa na YouTube a odešli žít do divočiny, aby unikli civilizaci. Jejich mumifikovaná těla nalezli po roce

Commander je v oválné pracovně od svých tří měsíců. Od té doby ale příliš pokroků neudělal. Podle The Washington Post měl německý ovčák ohrozit nejméně deset agentů tajné služby, jeden z nich skončil v nemocnici. K nejhoršímu incidentu mělo dojít v listopadu loňského roku, kdy pes zaútočil na jednoho bodyguarda a ošklivě mu pokousal ruce i nohy.

„To je snad vtip,“ napsal jeden z důstojníků tajné služby zmíněnému zraněnému kolegovi. „Kdyby to nebyl jeho pes, už by ho dávno utratili. Ten zatracený šašek potřebuje náhubek.“

Od té doby prý Bílý dům přijal několik opatření, která mají vést k vyššímu pocitu bezpečí přítomných. Pes by měl nyní procházet výcvikem a zpřísnila se i pravidla ohledně jeho volného pohybu v přesně vyhrazených prostorech sídla amerického prezidenta.

Domů
Sdílet
Diskuse