Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Kateřina Viková
2. srpna 2023 10:58
Čas čtení 0:57

Spotify zdraží předplatné, připlatí si i lidé v Česku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Spotify zdraží předplatné, připlatí si i lidé v Česku
Zdroj: Pexels/cottonbro studio

Pokud používáš Spotify a máš prémium předplatné, tak ti pravděpodobně přišel stejný mail s oznámením, že hudební streamovací platforma od září mění svůj ceník. Týká se to všech, kteří si službu platí v prémium verzi.

Populární švédská streamingová služba v Česku zdraží všechny tarify Premium, které umožňují neomezený poslech hudby bez reklam, o nižší desítky korun.

„Cenu předplatného zvyšujeme proto, abychom mohli pokračovat v investicích a inovacích naší nabídky produktů a jejich funkcí a přinášet ti to nejlepší prostředí,“ píše E15.

Zdražení není u všech tarifů stejné

Cena předplatného Premium Student se změní ze 2,99 eura měsíčně na 89 korun měsíčně. Pokud patříš mezi dlouhodobé předplatitele, částka by se měla upravit od příští fakturace, tedy od září. 

Tarif Individual nově stojí 169 korun měsíčně, Duo pro dva uživatele vyjde na 229 korun a rodinný tarif Family, ke kterému se může připojit až šest lidí bydlících na stejné adrese, stojí podle nového ceníku 269 korun měsíčně. Cena se nezvedá u všech tarifů stejně. Zatímco u studentského se navýší o pouhých 14 korun, za Tarif Duo zaplatíš nově 229 korun místo předchozích 7,99 eura, dvojice si tedy připlatí o 39 korun měsíčně.

Za Spotify nově v korunách

Spotify nemění jen cenu předplatného, ale i měnu, ve které budeš za své oblíbené playlisty platit. Cenu v eurech nahradila částka v českých korunách, takže se ti z účtu odečte vždy stejná, bez ohledu na kurz eura. 

„V rámci našeho závazku zlepšovat uživatelské prostředí se kromě zvýšení ceny chystáme také změnit měnu tvého předplatného. To znamená, že napříště bude fakturace za předplatné Premium Student zpracovávána ve tvojí místní měně, což ti zajistí větší pohodlí i transparentnost,“ stojí v e-mailu. 

Anketa:
Používáš Spotify?
Ano.
Ne.
Ano.
87 %
Ne.
13 %
Domů
Sdílet
Diskuse