Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR refresher team
15. srpna 2023 9:30
Čas čtení 0:44

Trump už počtvrté obviněn. Měl porušit zákony, za které úřady běžně stíhají mafiánské gangy

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa velká porota obvinila z toho, že se pokusil zvrátit svou prohru v americkém státě Georgia v prezidentských volbách z roku 2020. TASR převzala zprávu z agentur AP a AFP.

Donald Trump
Zdroj: TASR/AP

V rámci vyšetřování bylo obžalováno dalších osmnáct lidí včetně Trumpova bývalého osobního právníka a bývalého starosty New York City Rudyho Giulianiho, který po volbách vyvíjel nátlak na místní zákonodárce, a bývalého šéfa Trumpovy kanceláře Marka Meadowse.


Prokurátorka okresu Fulton Fani Willis už více než dva roky vyšetřuje, zda se Trump a jeho spojenci nezákonně snažili zvrátit těsný výsledek prezidentských voleb ve státě Georgia z roku 2020.

14. srpna 2023 18:53 Čas čtení 0:54 Krokodýly přitahuje pláč malých dětí, zjistila studie. Dokáží jej rozlišit lépe než lidé Krokodýly přitahuje pláč malých dětí, zjistila studie. Dokáží jej rozlišit lépe než lidé


Jde už o čtvrté obvinění Trumpa za uplynulých pět měsíců. Zároveň jde o druhou obžalobu, která se týká jeho snah o zvrácení výsledků voleb z roku 2020, ve kterých prohrál proti kandidátovi demokratů Joeu Bidenovi.

Boss Trump

Jak na sociální síti X (bývalý Twitter) poznamenal amerikanista Jan Beneš, osmnáct lidí a Donald Trump jsou obviněni z porušení tzv. Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act, za což bývají stíháni mafiánské gangy a jejich bossové. 

Domů
Sdílet
Diskuse