Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
19. srpna 2023 16:00
Čas čtení 0:42

Na Černihiv dopadla ruská raketa. Mezi sedmi mrtvými je i malé dítě, nejméně 117 osob bylo zraněno

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Na Černihiv dopadla ruská raketa. Mezi sedmi mrtvými je i malé dítě, nejméně 117 osob bylo zraněno
Zdroj: Efrem Lukatsky/AP Photo/TASR

Při útoku bylo zasaženo hlavní náměstí, budova univerzity a divadlo.

Mezi zraněnými je podle ukrajinského ministerstva vnitra také dvanáct dětí, dalších 25 lidí muselo být odvezeno do nemocnice. Prezident Volodymyr Zelenskyj na svém telegramovém účtu uvedl, že Rusko změnilo „obyčejnou sobotu v den bolesti a ztrát“, informoval server BBC.

Při útoku mělo zemřít také šestileté dítě, jedna dvanáctiletá dívka se nachází ve vážném stavu v nemocnici. Mezi zraněnými je také deset policistů. Úřadující starosta Černihivu uvedl, že zraněno mělo být až 117 lidí. 

19. srpna 2023 14:41 Čas čtení 0:29 Je mezinárodní den humanitárních pracovníků. Jejich mise se čím dál více přibližují frontovým liniím Je mezinárodní den humanitárních pracovníků. Jejich mise se čím dál více přibližují frontovým liniím

Ruský útok přišel v době, kdy se v centru města nacházelo zvýšené množství lidí. Místní kostel byl v době dopadu rakety plný věřících, kteří slavili náboženský svátek.

Moskva mlčí

Moskva k samotnému útoku na Černihiv zatím mlčí. Rusko dnes uvedlo, že na letiště nacházející se v Novgorodské oblasti měl zaútočit ukrajinský dron. Po dopadu stroje údajně vznikl požár, který se podařilo rychle uhasit. The Guardian uvádí, že ruské ministerstvo obrany informovalo také o zmařeném útoku dronu v Moskevské oblasti, tvrzení zatím nebylo možné nezávisle ověřit.

Kyjev mezitím oznámil sestřelení 15 ze 17 dronů íránské výroby, které na Ukrajinu přilétly z Ruska v rámci nočního útoku.

Domů
Sdílet
Diskuse