Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
22. srpna 2023 6:40
Čas čtení 0:46

Policie šacovala návštěvnictvo festivalu Mácháč. Drogy našla u desítek z nich

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policie šacovala návštěvnictvo festivalu Mácháč. Drogy našla u desítek z nich
Zdroj: Unsplash/Marvin Meyer/k volnému užití

Na oblíbeném českém festivalu se objevila marihuana, kokain nebo hašiš. Odhalených drogových přestupků ale bylo méně než loni.

Drogy pro spoustu lidí k létu a festivalům patří. Nebylo tomu jinak ani minulý víkend během festivalu taneční hudby Mácháč 2023 v Doksech u Máchova jezera. Policie je zde nalezla u 32 lidí. Na webu o tom informovala její regionální mluvčí Ivana Baláková.

Při kontrolách podle ní zajistili u 28 lidí drogy v množství, které odpovídalo spáchání přestupku. „Nejčastěji to byla marihuana a MDMA, u někoho jsme našli ale i kokain nebo hašiš,“ uvedla Baláková. Ve větším množství měli u sebe drogy další čtyři lidé.

21. srpna 2023 16:14 Čas čtení 1:07 Dovolenková letoviska opět v plamenech. Rozsáhlý požár vypukl na španělském ostrově i sto kilometrů od Athén Dovolenková letoviska opět v plamenech. Rozsáhlý požár vypukl na španělském ostrově i sto kilometrů od Athén

Největší zásobu u sebe měl 31letý muž z Jičínska. „Jednalo se o 13 narkosáčků s kokainem, dalších 13 s pervitinem a taky jeden s marihuanou. Zajištěné drogy ještě podrobíme znaleckému zkoumání, které bude součástí podkladů pro jejich trestní stíhání,“ dodala mluvčí.

Odhalených drogových deliktů však bylo znatelně méně než loni, kdy jich policisté zdokumentovali přes 50. Počet návštěvnictva se podle policie pohyboval v řádech tisíců. „Letošní festival naštěstí nepoznamenaly žádné mimořádné události. I přes výrazné zatížení silničního provozu neevidujeme žádnou dopravní nehodu. Rovněž jsme nezaznamenali žádný trestný čin násilného charakteru. Již tradičně jsme bezproblémově komunikovali s organizátory akce, kteří se o bezpečnost návštěvníků akce rovněž starali,“ přiblížila Baláková. 

Domů
Sdílet
Diskuse