Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
24. srpna 2023 9:28
Čas čtení 0:46

Nové podrobnosti o havárii Prigožinova letadla. Posledních 30 vteřin před pádem letělo normálně, pak došlo k nečekanému zvratu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Během třiceti sekund se letadlo zřítilo z výšky více než 2 400 metrů.

Let letadla Embraer-135, které se ve středu zřítilo v ruské Tverské oblasti, probíhal až do posledních 30 sekund před havárií zcela standardně. Stroj však náhle začal prudce klesat. Vyplývá to z údajů internetového portálu pro sledování letadel Flightradar24.

Podle úřadů byl na palubě letadla také šéf ruské žoldnéřské skupiny Jevgenij Prigožin. Nehodu nikdo nepřežil.

23. srpna 2023 19:21 Čas čtení 1:29 Vůdce wagnerovců Prigožin je po smrti, potvrdily ruské úřady. V havarovaném letadle byl i další klíčový muž (Aktualizováno) Vůdce wagnerovců Prigožin je po smrti, potvrdily ruské úřady. V havarovaném letadle byl i další klíčový muž (Aktualizováno)

Letadlo mířilo z Moskvy do Petrohradu, když se zřítilo v Tverské oblasti poblíž obce Kuženkino, uvedlo ruské ministerstvo pro mimořádné situace.

Podle zástupce Flightradar24 Jana Petčenika začalo letadlo náhle vertikálně klesat v 17:19 hodin středoevropského času. Během 30 sekund se stroj propadl o více než 2 400 metrů. Petčenik dodal, že „ať se stalo cokoli, stalo se to velmi rychle“. Před rychlým sestupem však „nic nenasvědčovalo tomu, že by letadlo mělo potíže“.

Na Telegramu tvrdí, že byl sestřelen záměrně

Telegramový kanál Šedá zóna, blízký wagnerovcům, ve středu uvedl, že stroj byl zaměřen a sestřelen protivzdušnou obranou nad Tverskou oblastí.

Prigožinovo jméno bylo na seznamu cestujících. Ačkoli kanál zpočátku zpochybňoval, zda je skutečně mrtvý, později potvrdil, že Prigožin při havárii zahynul.

Ruský letecký úřad Rosaviacia ve čtvrtek pozdě večer uvedl, že Prigožin byl podle letecké společnosti skutečně na palubě havarovaného letadla.

prigožin
Zdroj: Telegram/Grey Zone, TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse