Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
29. srpna 2023 13:58
Čas čtení 0:46

Prezident španělského fotbalu čelí obvinění ze sexuálního napadení, jeho matka zahájila hladovku

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Prezident španělského fotbalu čelí obvinění ze sexuálního napadení, jeho matka zahájila hladovku
Zdroj: @IanYorston / Twitter

Španělská prokuratura v pondělí zahájila vyšetřování prezidenta tamní fotbalové asociace Luise Rubialese, který během oslav ženského světového šampionátu políbil fotbalistku Jenni Hermoso.

Hermoso incident sice nenahlásila, veřejně se však nechala slyšet, že polibek byl nechtěný. Jak uvedl deník Washington Post, prokurátoři Rubialese vyšetřují kvůli „skutečnostem, které by mohly představovat trestný čin sexuálního napadení“.

Mezinárodní fotbalová asociace FIFA na incident reagovala již v sobotu, když Rubialesovi pozastavila členství na 90 dní. Stalo se tak poté, co šéf španělského fotbalu odmítl odstoupit. K takovému kroku ho vyzvala dokonce španělská vláda, jejíž zásahy jsou však v rozporu se stanovami FIFA. Jihoevropskému státu tak dokonce hrozilo vyloučení z fotbalových soutěží na mezinárodní úrovni. 

Všech 23 členek španělského národního týmu podepsalo dopis, ve kterém vyzvaly k důrazné reakci veřejných orgánů. Prohlásily také, že nebudou hrát za národní tým, dokud bude v jeho vedení právě Rubiales.

Matčina hladovka v kostele

Nečekaným způsobem se do celého případu zapojila také Rubialesova matka Ángeles Béjar, která se v jeho rodném městě Mortil uchýlila do místního kostela, kde zahájila hladovku. Podle svých slov tak učinila na protest proti „nelidskému a krvelačnému honu na čarodějnice“, jemuž je její syn vystaven.

11. září 2023 11:00 Čas čtení 2:31 Vybrali jsme šest nejlépe oblečených fotbalistů letošního léta. Získá si tě David Alaba, Stefan Bajčetić nebo Virgil van Dijk? Vybrali jsme šest nejlépe oblečených fotbalistů letošního léta. Získá si tě David Alaba, Stefan Bajčetić nebo Virgil van Dijk?

Sama hráčka uvedla, že s polibkem, který od prezidenta dostala, v žádném případě nesouhlasila. Dodala také, že se společně se svojí rodinou ocitla pod tlakem, aby Rubialese veřejně podpořila. 

Domů
Sdílet
Diskuse