Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
9. září 2023 v 9:57
Čas čtení 0:53

Předpověď počasí na příští týden: Sbohem léto, ahoj podzime. Čekají nás poslední teplé dny

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí na příští týden: Sbohem léto, ahoj podzime. Čekají nás poslední teplé dny
Zdroj: Kireyonok_Yuliya / Freepik / volně k použití

Jaký bude následující týden podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu?

Letní oblečení ještě neschovávej. Česko má před sebou totiž minimálně čtyři dny, během nichž budou teploty atakovat tropických 30 stupňů Celsia. Podle předpovědi se citelněji ochladí ve středu. Přidají se také přeháňky. Závěr týdne by ale deštivý být neměl. 

Zlom přijde v půlce pracovního týdne

V sobotu a neděli si Česko užije teplý a slunečný víkend. Během obou dnů se budou teploty pohybovat mezi 25 až 29 stupni Celsia, chladněji by mělo být jen na horách. Obloha bude jasná až skoro jasná. 

7. září 2023 v 12:25 Čas čtení 0:32 Letošní zima bude jiná. Podle známého meteorologa se na to musíme připravit Letošní zima bude jiná. Podle známého meteorologa se na to musíme připravit

Podobné počasí meteorologové očekávají i v pondělí, kdy bude jasno až polojasno a teploty by během dne mohly vystoupat i na tropickou třicítku. Ráno je ale potřeba dát si pozor na ojedinělou mlhu. I úterý ještě bude letní – rtuť teploměru by se měla pohybovat stále okolo 30 stupňů Celsia. I když bude většinou polojasno, večer bude postupně přibývat oblačnost a od západu přijdou ojedinělé přeháňky.

Ve středu už bude převážně oblačno, přechodně až zataženo a většinu území Česka zasáhnou přeháňky nebo bouřky. Klesnou také teploty, bude maximálně 20 až 24 stupňů, na východě kolem 26. Podobné počasí očekává ČHMÚ také od čtvrtka do neděle. Závěr pracovního týdne bude oblačný, místy s přeháňkami. Ve čtvrtek se budou teploty pohybovat zpočátku mezi 19 až 23 stupni Celsia. O něco přívětivější by mohl být víkend – bude polojasno a teploty by mohly vystoupat ke 26 stupňům. 

Domů
Sdílet
Diskuse