Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Kateřina Viková
17. září 2023 v 12:48
Čas čtení 1:03

Předpověď počasí: Jak dlouho vydrží teplé a slunné dny? Podívej se, jak bude příští týden

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Jak dlouho vydrží teplé a slunné dny? Podívej se, jak bude příští týden
Zdroj: FOTO TASR/Pavol Ďurčo

Jsi milovníkem opalování se na sluníčku, nebo už se těšíš, až se schoulíš do měkkého svetru s šálkem čaje? Jaké počasí nás podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) čeká příští týden, se dozvíš v následujícím článku.

V neděli bude jasno až polojasno, na východě Česka bude přes den místy i oblačno a mohou přijít i přeháňky. Denní teploty se budou pohybovat mezi 24 až 28 stupni Celsia, na horách bude kolem 19 stupňů, uvedl Český hydrometeorologický ústav na svém webu.

Začátek nového týdne nás uvítá polojasnou oblohou, odpoledne ale bude od západu přibývat oblačnost. Večer se v západní polovině Čech objeví přeháňky nebo bouřky. Přes den se teploty vyšplhají až na 29 stupňů, noci už budou podstatně chladnější, bude 16 až 12 stupňů. 

předpověď
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav


V úterý se zatáhne a bude pršet, ojediněle přijdou i bouřky. Od západu budou srážky a i oblačnost částečně ubývat. Nejvyšší denní teploty budou 21 až 25 stupňů, na západě kolem 19, v noci 18 až 14 stupňů.

Středa a čtvrtek budou teplé a slunečné, od pátku se mírně ochladí

Ve středu ráno bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky, ale během dne se vyjasní. Nejvyšší denní teploty se opět vyšplhají na letních 25 stupňů Celsia, v noci 14 až 10 stupňů.

 

Sluníčko vysvitne i ve čtvrtek, doplní ho i teplý vzduch, teploměry mohou ukázat 24 až 28 stupňů. Večer se v Čechách obloha zatáhne a později na západě mohou přijít i přeháňky. Noční teploty se udrží na středečních hodnotách.


Na konci týdne nám zaprší. Bude oblačno až zataženo, na většině území čekej déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Od západu budou oblačnost i srážky postupně ubývat. V Čechách se bude teplota od pátku do neděle pohybovat mezi 16 a 21 stupni, v pátek může být na Moravě a ve Slezsku až 26.

Domů
Sdílet
Diskuse