Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
23. září 2023 v 7:33
Čas čtení 0:39

Německá ministryně se chlubila, že cestovala ekologicky autobusem. Letělo pro ni prázdné letadlo

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Německá ministryně se chlubila, že cestovala ekologicky autobusem. Letělo pro ni prázdné letadlo
Zdroj: Sandro Halank, Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0

Německá ministryně zahraničí Annalena Baerbock se na svém instagramovém účtu pochlubila, že při návštěvě USA použila ke své přepravě autobus. Zapomněla však zmínit, že pro ni musel letět prázdný vládní speciál.

Do zámoří se šéfka německé diplomacie ze strany Zelených vypravila vládním letadlem, které ji dopravilo do texaského Austinu. Odtamtud zamířila autobusem do dvě hodiny vzdáleného Houstonu, informoval deník Bild.

Baerbock však už nezmínila, že stejnou trasu urazilo také zmíněné letadlo, jehož spotřeba činí šest tun paliva za hodinu. Stroj byl ve vzduchu zhruba 45 minut, během kterých podle propočtů spotřeboval asi 4,5 tuny paliva.

Německý deník také upozornil, že ve výbavě vojenské základny, na které letadlo přistálo, nebyly vhodné výstupní schůdky. Vojáci je tak museli sehnat na jiné základně, což si vyžádalo investici ve výši 10 tisíc dolarů.

22. září 2023 v 16:05 Čas čtení 0:36 Erdogan si v OSN stěžoval na LGBTQ+ výzdobu. Žádná tam ale nebyla Erdogan si v OSN stěžoval na LGBTQ+ výzdobu. Žádná tam ale nebyla

Na političku se snesla vlna kritiky

Kritika od opozičních politiků na sebe nenechala dlouho čekat. „Zatímco Annalena Baerbock cestuje napříč USA v autobuse šetrném k životnímu prostředí a pořizuje krásné fotky, prázdný vládní tryskáč letí za ní,“ nechal se slyšet Martin Hüber z opoziční CSU. Podle Christiny Stumpper z CDU ministryně káže ochranu klimatu, ale nedrží se přitom vlastních zásad. „Typická zelená: velká prázdná show,“ uvedla.

Domů
Sdílet
Diskuse