Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
26. září 2023 13:48
Čas čtení 0:59

Britský zoolog BBC a National Geographic zneužíval psy, většina z nich sexuální útok nepřežila. Odporné záběry sdílel na internetu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Britský zoolog BBC a National Geographic zneužíval psy, většina z nich sexuální útok nepřežila. Odporné záběry sdílel na internetu
Zdroj: Pixabay

Známý britský odborník na krokodýly Adam Britton byl australským soudem obviněn ze sexuálního zneužívání psů. Přední zoolog, který v minulosti pracoval pro BBC či National Geographic, se měl nechutného chování dopouštět od roku 2014.

Britton si měl své jednání natáčet a výsledné záběry zveřejňovat na internetu, kde se dostal do styku také s dětskou pornografií. O případu informoval server BBC.

9. července 2023 18:00 Čas čtení 0:36 Sexuální skandál v BBC: Moderátor měl platit nezletilé osobě za nahé fotografie, stanice obvinění vyšetřuje Sexuální skandál v BBC: Moderátor měl platit nezletilé osobě za nahé fotografie, stanice obvinění vyšetřuje

Zoolog si svoji obžalobu vyslechl v pondělí během slyšení u nejvyššího soudu australského Severního teritoria. Záběry, které byly u soudu přehrávány, měly tak odpudivý charakter, že soudce přítomné lidi vyzval, aby zvážili, zda nechtějí opustit jednací síň.

Podle žalobců měl Britton jevit „sadistický sexuální zájem“ o zvířata minimálně už od roku 2014. Kromě zneužívání svých vlastních mazlíčků měl žádat také jiné majitele, aby mu umožnili kontakt se svými psy. 

Adam Britton ke svým choutkám využíval internetovou platformu Gumtree Australia. Tamní uživatele, s nimiž se snažil vybudovat vztah, přesvědčoval, aby se kvůli pracovním povinnostem či cestování vzdali svých mazlíčků. Pokud majitelé požadovali informace o svých zvířatech, Britton jim posílal staré fotografie a vykládal falešné příběhy.

Měl vlastní mučírnu

Ve skutečnosti však svěřená zvířata týral v přepravním kontejneru, který se nacházel na jeho vlastním pozemku a který nazýval „mučírnou“. Záběry svých činů následně sdílel na internetu pod pseudonymy. Během 18 měsíců před svým zatčením Britton týral celkem 42 psů, z nichž 39 uhynulo. 

26. září 2023 10:25 Čas čtení 0:30 Zemřel David McCallum. Herci z oblíbených amerických kriminálek bylo 90 let Zemřel David McCallum. Herci z oblíbených amerických kriminálek bylo 90 let

Jednapadesátiletý Britton disponující doktorátem ze zoologie se narodil v západním Yorkshiru ve Velké Británii. Díky svým odborným znalostem si vybudoval celosvětovou pověst, zastával akademickou pozici na Univerzitě Charlese Darwina, a hostil dokonce slavného přírodovědce Davida Attenborougha. Spolupracoval na produkcích s BBC a National Geographic.

Zpět
Sdílet
Diskuse