Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
11. listopadu 2023 12:50
Čas čtení 0:46

Pekarová Adamová zůstává šéfkou TOP 09. Prvním místopředsedou je Válek

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pekarová Adamová zůstává šéfkou TOP 09. Prvním místopředsedou je Válek
Zdroj: TOP 09

Markéta Pekarová Adamová byla na sobotním volebním sněmu TOP 09 opět zvolena předsedkyní strany. Získala 142 hlasů ze 177 přítomných delegátů, ve volbě neměla žádného soupeře.

„Budeme makat na tom, aby TOP 09 byla vidět. Díky, že jste v tom se mnou,“ řekla po svém znovuzvolení Pekarová Adamová, která je zároveň předsedkyní Poslanecké sněmovny. V čele strany stojí od roku 2019.

Staronová šéfka strany také vyzvala své spolustraníky, aby nepodceňovali komunikaci společných výsledků a představovali konkrétní kroky, které udělali. „Naši voliči neodpouští a mají od nás nejvyšší očekávání. Volili nejen srdcem, ale i rozumem,“ uvedla.

Novým prvním místopředsedou se stal Vlastimil Válek

Prvním místopředsedou strany zvolili delegáti ministra zdravotnictví Vlastimila Válka, který ve funkci nahradil senátora Tomáše Czernina. Jeho jediným soupeřem byl předseda poslaneckého klubu strany Jan Jakob, který se však těsně před volbou své kandidatury vzdal ve prospěch Válka.

25. dubna 2023 6:00 Čas čtení 8:48 Koalice není manželství pro všechny? Jak se TOP 09 snaží skrze mladé tváře o postFeri renesanci Koalice není manželství pro všechny? Jak se TOP 09 snaží skrze mladé tváře o postFeri renesanci

Na sněmu vystoupil také premiér Petr Fiala (ODS). Ten ve svém projevu vyzval členy TOP 09, aby nepodceňovali výzkumy veřejného mínění. Zmínil však, že jejich relevance je omezená. „Nepropadejme ani poraženectví, ani blbé náladě, není k tomu důvod,“ uvedl Fiala.

Domů
Sdílet
Diskuse