Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
7. prosince 2023 9:36
Čas čtení 0:43

Izrael prohlásil, že šéf Hamásu se skrývá v podzemí. „Jen jen otázkou času, kdy se k němu dostaneme.“

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Izrael prohlásil, že šéf Hamásu se skrývá v podzemí. „Jen jen otázkou času, kdy se k němu dostaneme.“
Zdroj: TASR/AP

Šéf palestinského militantního hnutí Hamás Jahjá Sinvár se skrývá v podzemí a cílem izraelské armády je najít ho a zabít, uvedl ve čtvrtek večer mluvčí izraelských ozbrojených sil Daniel Hagari.

„Sinvár není nad zemí, zdržuje se v podzemí. Nechci upřesňovat, kde a jaké máme zpravodajské informace. Není vhodné o tom z tohoto místa informovat média. Naším úkolem je Sinvára najít a zabít,“ řekl Hagari a dodal, že Sinvár se zdržuje v oblasti Chán Júnis.

Šéf Hamásu vyrůstal v uprchlickém táboře ve městě Chán Júnis na jihu Pásma Gazy, které se postupem času změnilo v přeplněnou městskou čtvrť. Tam vyrůstal i Muhammad Dajf, vrchní velitel ozbrojeného křídla Hamásu.

16. listopadu 2023 6:00 Čas čtení 9:32 Kateřina Vodvářková z Novy: Během rozhovoru musela utéct do krytu. „V Izraeli jsem otupěla, na pach krve si nezvyknu,“ říká Kateřina Vodvářková z Novy: Během rozhovoru musela utéct do krytu. „V Izraeli jsem otupěla, na pach krve si nezvyknu,“ říká

Izraelská armáda v posledních dnech pronikla hlouběji do města a izraelský premiér Benjamin Netanjahu ve středu oznámil, že vojenské jednotky obklíčily Sinvárův dům. Dodal, že „možná Sinvára minou, ale je jen otázkou času, kdy se k němu dostanou“.

Izrael v roce 1988 obvinil Sinvára z vraždy šesti lidí, včetně dvou izraelských vojáků. V roce 2011 byl spolu s více než tisícovkou dalších palestinských vězňů propuštěn výměnou za to, že Hamás propustil zajatého izraelského vojáka Gilada Šalita. V roce 2017 se stal šéfem Hamásu v Pásmu Gazy. Od útoků Hamásu na Izrael ze 7. října se Sinvár dostal na první místo izraelského seznamu nejhledanějších osob.

Domů
Sdílet
Diskuse