Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
14. prosince 2023 v 18:11
Čas čtení 1:12

Slavný výrobce hraček propouští 1100 lidí. Firmu jsi přitom letos možná podpořil*a i ty

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Slavný výrobce hraček propouští 1100 lidí. Firmu jsi přitom letos možná podpořil*a i ty
Zdroj: Flickr/Gage Skidmore/volně k použití

Společnost Hasbro oznámila, že bude propouštět zhruba 1100 zaměstnanců a zaměstnankyň. Dělá to prý pro „zdraví“ firmy.

Mateřská společnost firmy Wizards of the Coast, Hasbro, oznámila další kolo vyhazovů. Činí tak poté, co už v minulosti propustila kolem osmi stovek lidí. V e-mailu zaměstnancům a zaměstnankyním to vysvětluje tak, že se snaží zachovat zdraví společnosti a tohle byla víceméně poslední možnost, jak toho dosáhnout.

14. prosince 2023 v 12:36 Čas čtení 0:36 Český řetězec sníží ceny. Tyhle produkty nakoupíš od ledna levněji Český řetězec sníží ceny. Tyhle produkty nakoupíš od ledna levněji

„Před rokem jsme stanovili naši strategii zaměřenou na budování menšího počtu větších a lepších značek a zahájili jsme proces transformace společnosti Hasbro. Od té doby jsme dosáhli několika důležitých úspěchů, jako je reorganizace našeho dodavatelského řetězce, zlepšení stavu zásob, snížení nákladů a reinvestice více než 200 milionů dolarů zpět do podnikání,“ stojí v prohlášení.

„Protivětry na trhu, které jsme očekávali, se však ukázaly být silnější a trvalejší, než jsme plánovali. Ačkoli věříme v budoucnost společnosti Hasbro, současné prostředí vyžaduje, abychom udělali více, i když tato rozhodnutí patří k těm nejtěžším, která musíme učinit,“ uzavírá nakonec firma své vysvětlení, proč sáhla po tomto opatření.

V tuto chvíli pak není jasné, z jakých divizí se bude propouštět, šéf Larian Studios Swen Vincke ovšem pro PC Gamer naznačil, že se vyhazovy dotkly i lidí, kteří stáli za úspěchem videoherního titulu Baldur's Gate 3.

20. října 2023 v 8:00 Čas čtení 0:12 KVÍZ: Retro hračky, které tví rodiče milovali. Poznáš je všechny? KVÍZ: Retro hračky, které tví rodiče milovali. Poznáš je všechny?

Letošní rok byl přitom z pohledu herní sekce Hasbra poměrně úspěšný. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů utržil 208 milionů dolarů celosvětově, zatímco zvedl povědomí o značce (mluví se dokonce o dvojce), a výše zmíněný Baldur's Gate 3 se následně stal kritickým i prodejním hitem. V únoru přitom společnost ohlásila, že roční zisky Wizards of the Coast a digitálního segmentu Hasbra stouply oproti loňsku o tři procenta. Lze se domnívat, že výše zmíněné tituly tohle číslo příští rok ještě navýší.

Domů
Sdílet
Diskuse