Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
27. prosince 2023 v 10:37
Čas čtení 0:28

Matka odložila dítě do babyboxu. Pak si to rozmyslela

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Matka odložila dítě do babyboxu. Pak si to rozmyslela
Zdroj: Unsplash/Khoa Pham/na voľné použitie

K neobvyklé situaci došlo v úterý v táborském G-centru. Matka do tamního babyboxu uložila svého několikaměsíčního syna, následně si však svůj krok rozmyslela a telefonicky se dožadovala vrácení dítěte.

„Chlapečka jsem pojmenoval Jan. Je poněkud větší, odhadujeme ho na dva až tři měsíce. Sanitka ho odvezla do táborské nemocnice, kde jej vyšetřili a zjistili, že je zdravý, ale příliš voňavý nebyl,“ uvedl pro server Novinky.cz zakladatel sítě babyboxů Ludvík Hess. Podle něj matka dítěte pocházela z neurovnaných sociálních poměrů.

Podle Hesse dochází k situacím, kdy chce matka své dítě vrátit zpět, pouze výjimečně. Návrat miminka k matce nebude jednoduchý, úředníci nejprve prověří, zda je jeho živobytí v rodině vůbec možné. 

27. prosince 2023 v 8:03 Čas čtení 0:43 Dostal*a jsi k Vánocům nevhodný dárek? Podívej se, jak ho vrátit Dostal*a jsi k Vánocům nevhodný dárek? Podívej se, jak ho vrátit

Malý Jan se stal 260. dítětem odloženým do babyboxů, jejichž síť začala v Česku vznikat v roce 2005. V současné době jich v celé zemi najdeme 85. Cílem babyboxů je předejít ohrožení zdraví a životů odkládaných dětí. 

Domů
Sdílet
Diskuse