Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
30. prosince 2023 9:43
Čas čtení 1:00

Po střelbě v Praze budou mít studenti Filozofické fakulty UK dobrovolné zkoušky. Univerzita nabízí psychologickou pomoc

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Budova na náměstí Jana Palacha bude zavřena minimálně do konce ledna.

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy (UK) rozhodla v reakci na střelbu z minulého týdne o zrušení výuky až do konce tohoto semestru (12. ledna 2024). Zkoušky během následujícího zkouškového období budou výlučně dobrovolné, a to včetně státních zkoušek. Učitelům i studentům fakulta nadále nabízí psychologickou pomoc.

V týdnu po Třech králích se podle uvážení mohou zorganizovat dobrovolná setkání učitelů a studentů. „V rámci přípravy na tato setkání bude všem vyučujícím poskytnuta psychologicko-pedagogická instruktáž a podpora,“ uvádí fakulta na svém webu. O konci výuky a průběhu zkouškového období fakulta postupně informuje i zahraniční studenty.

28. prosince 2023 17:03 Čas čtení 0:52 Nejhorší reakce na střelbu na fakultě? Poslanec SPD obvinil školu, že takové lidi vychovává Nejhorší reakce na střelbu na fakultě? Poslanec SPD obvinil školu, že takové lidi vychovává
strelba v prahe
Zdroj: TASR/AP

Návrat do akademického života

Hlavní budova fakulty na náměstí Jana Palacha v Praze zůstane „z technických příčin“ zavřená přinejmenším do konce ledna. Vedení fakulty chce však přesto vytvořit místo pro setkávání celého univerzitního společenství a veřejnosti, a to v rámci připravovaných akcí Měsíce pro fakultu.

„Návrat akademického života a obnovení náměstí Jana Palacha coby domovského prostoru jsou nezbytnou součástí procesu smíření se s tragickou událostí, která během krátkého okamžiku změnila život celé komunity,“ uvádí fakulta. Další informace chce zveřejnit po Novém roce.

K útoku v hlavní budově Filozofické fakulty UK v Praze došlo 21. prosince odpoledne. Student tam na místě zastřelil 13 lidí, jedna osoba později zemřela v nemocnici. Zranění utrpělo dalších 25 lidí. Útočník nakonec zastřelil i sám sebe.

Ještě před střelbou v Praze zabil doma i svého otce. Později se ukázalo, že student byl také vrahem muže a miminka, které zastřelil necelý týden předtím v Klánovickém lese na východním okraji Prahy. Pachatel měl zbrojní pas a legálně vlastnil několik zbraní.

Domů
Sdílet
Diskuse