Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
9. ledna 2024 7:13
Čas čtení 0:39

Známá kurýrní služba upozorňuje klienty, že může dojít ke zpoždění zásilek

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Známá kurýrní služba upozorňuje klienty, že může dojít ke zpoždění zásilek
Zdroj: Unsplash / Mak

Německá logistická společnost DHL Group doporučuje svým klientům, aby pečlivě prověřili řízení svých zásilek.

Varování se týká zejména těch, které jsou vedeny přes Rudé moře. Lodní společnosti totiž odklonily svá plavidla z této oblasti a přesměrovaly je na delší plavby kolem jižní Afriky. TASR o tom informuje na základě zpráv agentur Reuters a Bloomberg.

8. ledna 2024 15:22 Čas čtení 0:48 Gastronomická specialita „pro bohaté“, kterou si oblíbili i Češi, čelí krizi. Lidé se otrávili vysoce nakažlivým virem Gastronomická specialita „pro bohaté“, kterou si oblíbili i Češi, čelí krizi. Lidé se otrávili vysoce nakažlivým virem

„Našim zákazníkům obecně doporučujeme, aby pečlivě přezkoumali svou strategii zásob a v případě potřeby ji upravili,“ uvedla skupina DHL v komentáři zaslaném e-mailem a dodala, že může zákazníkům nabídnout alternativy, jako je letecká nebo železniční přeprava.

Skupina DHL neprovozuje lodě, ale využívá je k přepravě kontejnerů. Německá společnost nabízí k přepravě zboží po celém světě letadla, vlaky a nákladní automobily.

Mezinárodní námořní obchod komplikují útoky jemenských povstalců Hútíů na lodě v Rudém moři. Velké lodní společnosti, jako jsou Maersk a Hapag-Lloyd, proto nedávno přesměrovaly svá plavidla z nejkratší trasy z Asie do Evropy přes Suezský průplav na delší trasu kolem jižní Afriky a mysu Dobré naděje. Podle odhadů společnosti Ovrsea se tak cesta mezi Asií a Evropou prodlouží v průměru o 10 až 20 dní.

Domů
Sdílet
Diskuse