Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
9. ledna 2024 14:41
Čas čtení 0:31

Poslanec Kobza se omluvil za své výroky ke střelbě na fakultě. Zdůvodnil je velikou zlostí nad zmařenými životy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Poslanec Kobza se omluvil za své výroky ke střelbě na fakultě. Zdůvodnil je velikou zlostí nad zmařenými životy
Zdroj: Svoboda a přímá demokracie

Poslanec opozičního hnutí SPD Jiří Kobza se omluvil za své výroky v souvislosti s prosincovou střelbou na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK).

„Příspěvek s otázkami, proč došlo k této tragické události, jsem psal v momentu, kdy jsem měl velikou zlost nad zmařenými životy,“ uvedl v úterý na svém facebooku. Dodal, že se rozhodně nechtěl nikterak dotknout rodin obětí a dalších účastníků této tragédie či narušit pietu.

8. ledna 2024 20:39 Čas čtení 0:23 Univerzita Karlova podá trestní oznámení na poslance SPD za jeho výrok o vrahovi z filozofické fakulty Univerzita Karlova podá trestní oznámení na poslance SPD za jeho výrok o vrahovi z filozofické fakulty

Kobzova reakce na střelbu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy se objevila 28. prosince. Politik tehdy na svém facebookovém profilu uvedl, že střelec byl de facto produktem „inkluzivního progresivistického školství“, které podobné šílence vyrábí. Status ale později smazal. 

Jeho vyjádření později odsoudili rektoři a rektorky. „Česká konference rektorů považuje tento příspěvek poslance Parlamentu České republiky za naprosto šokující, překračující hranice slušnosti, morálky, dobrých mravů, ale i hranice lidskosti,“ napsala ve svém prohlášení Česká konference rektorů. 

V pondělí 8. ledna Univerzita Karlova oznámila, že podá na poslance SPD Jiřího Kobzu trestní oznámení. 

Domů
Sdílet
Diskuse