Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
16. ledna 2024 15:16
Čas čtení 0:44

V Česku hrozí silná ledovka, meteorologové vydali výstrahu pro většinu krajů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Česku hrozí silná ledovka, meteorologové vydali výstrahu pro většinu krajů
Zdroj: TASR - Michal Svítok

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje před silnou ledovkou, místy bude dosahovat až pěti milimetrů. Výstraha se dotkne většiny území Česka.

Upozornění platí od středečního poledne do čtvrtečních deseti ráno. Ledovka se dotkne jak chodců, tak i aut, jelikož může být příčinou vyšší nehodovosti. Meteorologové tedy doporučují „omezit vycházení ven a jízdu autem jen na nezbytné případy. V případě nutnosti jízdy sledovat dopravní zpravodajství a jezdit mimořádně opatrně. Počítat s výrazným prodloužením doby jízdy“.

Pozor na silnou ledovku by si měli dávat obyvatelé Prahy, Středočeského, Jihočeského (Blatná, Milevsko, Písek, Strakonice, Tábor), Plzeňského, Karlovarského a Ústeckého (Litoměřice, Louny, Lovosice, Podbořany, Roudnice nad Labem, Žatec) kraje.

Ledovka se o tři hodiny později objeví i v Královéhradeckém a Pardubickém kraji a také v části Olomouckého kraje. Kromě již zmíněného se může stát, že vypadnou dodávky elektřiny, zásobování a zdravotnických služeb. Od šesti hodin večer do dvou do rána se ledovka bude tvořit i v Libereckém kraji a zbytku Ústeckého kraje.

Domů
Sdílet
Diskuse