Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Peclová
18. ledna 2024 8:03
Čas čtení 0:28

„Uděláme ze západní Evropy trávník!“ Slovenský politik v europarlamentu hrozil válkou

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
„Uděláme ze západní Evropy trávník!“ Slovenský politik v europarlamentu hrozil válkou
Zdroj: Pexels

„My Slované se spojíme a uděláme ze západní Evropy trávník!“ vyhrožoval slovenský europoslanec. Nabádal k zastavení posílání zbraní na Ukrajinu a vulgárně okřikoval ostatní politiky. V březnu chce kandidovat na prezidenta.

„Dnes všichni víme, že Rusko neporazíme. Přestaňme proto posílat zbraně na Ukrajinu. Přestaňme podporovat zabíjení Slovanů. Protože pokud nepřestanete, může se stát, že my Slované se spojíme, bratr s bratrem, a ze západní Evropy uděláme trávník. Od Tater, Šumavy až po La Manche, trávník,“ takto promluvil slovenský europoslanec Miroslav Radačovský v úterý na plénu Evropského parlamentu.

Proruský politik dále řekl, že válka na Ukrajině je problémem Spojených států amerických a Evropská unie je jen jejich vazalem. Minulý týden oznámil, že chce kandidovat na prezidenta.

17. ledna 2024 11:02 Čas čtení 1:31 Přestřelka Aleny Schillerové a Markéty Pekarové Adamové baví sociální sítě. Zapojili se do ní i další Přestřelka Aleny Schillerové a Markéty Pekarové Adamové baví sociální sítě. Zapojili se do ní i další

Když ho jeden z poslouchajících politiků označil za panslavistu, odvětil mu Radačovský slovy: „Shut up! Shut Up!“ Překlad asi ani není potřeba. Za vulgární výrok se později omluvil, za zbytkem sdělení si ale údajně nadále stojí.

Domů
Sdílet
Diskuse