Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
6. února 2024 18:42
Čas čtení 0:37

Brněnské gymnázium ovládl záchodový fantom. Školu terorizuje patláním výkalů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Brněnské gymnázium ovládl záchodový fantom. Školu terorizuje patláním výkalů
Zdroj: Vojtěch Vanda/REFRESHER

Velmi neobvyklou situaci řeší vedení EKO gymnázia v brněnském Starém Lískovci. Někdo totiž pravidelně pomazává tamní toalety exkrementy, fotografie své práce prezentuje jako umělecká díla.

Fantom postupuje vždy stejně. Nejprve danou toaletu pomaže exkrementy, výtvor vyfotí a fotografii následně zveřejní na svém instagramovém účtu, kde stačil nasbírat již desítky sledujících. O neobvyklém případu informoval web Brněnská drbna

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílel uživatel @zachodovyfantom.revival

Instagramový profil nese název zachodovyfantom.revival a obsahuje fotky znečištěných toalet doplněné o vysvětlující popisky, jejichž obsah je pojat přímo umělecky. „Tato instalace vystihuje spojení mezi nihilismem a samotou prostřednictvím dekonstrukce každodenního prvku. Hlavním prvkem této instalace je záchod, jehož tradiční všední funkce je subvertována, jelikož exkrementy jsou všude, jen ne uvnitř něj,“ stojí u jednoho z příspěvků. 

11. října 2023 10:34 Čas čtení 0:21 Muž v Brně svému sousedovi pravidelně vhazuje do schránky exkrementy. Nikdo neví, čí jsou Muž v Brně svému sousedovi pravidelně vhazuje do schránky exkrementy. Nikdo neví, čí jsou

Případ už řeší policie

Umělecké nadšení záchodového fantoma však nesdílí vedení školy, které již kontaktovalo policii i advokátní kancelář. „Zmiňovaný instagramový účet může být považován za studentskou recesi, ale pro školu jde o situaci, kterou musíme řešit,“ uvedl pro Brněnskou drbnu ředitel školy Petr Handlíř. Podle informací webu nejde o nic nového, fantom v prostorách školy údajně řádí skoro rok. 

Domů
Sdílet
Diskuse