Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
6. února 2024 11:59
Čas čtení 1:02

Ministr školství pošle do Cermatu kontrolu kvůli hospodaření

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ministr školství pošle do Cermatu kontrolu kvůli hospodaření
Zdroj: Flickr/World Economic Forum/volně k užití

Uvedl to v rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Ministr školství Mikuláš Bek (STAN) oznámil, že posílá do Cermatu kontrolu kvůli hospodaření. Řekl to v rozhovoru pro server Seznam Zprávy

6. února 2024 8:42 Čas čtení 0:35 Poslankyně SPD sdílela falešné video zneužívající českou novinářku. Redakce se bude bránit Poslankyně SPD sdílela falešné video zneužívající českou novinářku. Redakce se bude bránit

„Nastavení finančních toků a personální zajištění agend bude předmětem kontroly ze strany MŠMT (Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, pozn. red.). Chci, aby se velmi podrobně podívala na hospodaření Cermatu nejen v současnosti, ale za posledních deset let,“ uvedl v reakci na dotaz, co říká na angažmá syna ředitele Cermatu na projektech organizace. 

„Synovi ředitele Miroslava Krejčího vyplatil Cermat nepřímo desítky tisíc korun,“ uvedly Seznam Zprávy a doplnily, že sám Krejčí na situaci nevidí nic špatného. „Udělal nějakou práci a předpokládám, že všem přijde normální, že člověk, když udělá práci, tak by za ni měl dostat zaplaceno,“ řekl Krejčí v rozhovoru rovněž pro Seznam Zprávy.

Digitální přihlašovací systém (DiPSy) na střední školy a víceletá gymnázia měl být spuštěn ve čtvrtek 1. února, avšak kvůli komplikacím s nahráváním příloh se termín odložil. Bek si nemyslí, že by šéf Cermatu měl ve funkci skončit. Prioritní je podle něj zajistit hladký průběh přijímacího řízení a už zmíněného systému DIPSy.

Možnost podání elektronické přihlášky je letošní novinkou. O tom, jak ji vyplnit, jsme psali zde. Žáci si mohou přihlášku podat i papírově anebo podáním výpisu vytištěného z online systému. Ministerstvo však doporučuje elektronickou přihlášku.

Domů
Sdílet
Diskuse