Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
ČTK Ilona Hobzová
6. února 2024 12:26
Čas čtení 1:00

Pavel Novotný půjde kvůli výzvám k zabíjení Palestinců před soud. „Lituji v té věci jen sám sebe,“ reagoval

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pavel Novotný půjde kvůli výzvám k zabíjení Palestinců před soud. „Lituji v té věci jen sám sebe,“ reagoval
Zdroj: Yan Renelt/MFDNES + LN/Profimedia

Starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS) půjde kvůli výzvám k zabíjení Palestinců před soud. Uvedla to na svém webu Česká televize (ČT).

Novotný na síti X na začátku loňského prosince po teroristickém útoku palestinského hnutí Hamás v Jeruzalémě napsal, že Palestinci jsou „opice“ a mají být vybombardováni. ODS se od jeho výroků distancovala. Novotný se později za výroky omluvil a příspěvek smazal.

6. února 2024 8:42 Čas čtení 0:35 Poslankyně SPD sdílela falešné video zneužívající českou novinářku. Redakce se bude bránit Poslankyně SPD sdílela falešné video zneužívající českou novinářku. Redakce se bude bránit

„Záběry ranní střelby v Jeruzalémě jsou jednoznačné: Palestinci jsou opice. Regulérní opice. Nic víc,“ napsal v příspěvku na sociální síti Novotný. Na kritiku pak v komentářích odpověděl v několika případech vzkazem „vybombardovat“. Příspěvkem se pak zabývala policie.

Náměstek obvodní státní zástupkyně pro Prahu 5 Martin Černý nyní řekl ČT, že minulý týden podal návrh na potrestání Novotného za přečiny hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny a podněcování k nenávisti vůči skupině osob. Novotnému hrozí podle televize za oba trestné činy až tři roky vězení.

Řeporyjský starosta je navíc ve zkušební době podmíněného trestu, který dostal v lednu 2022 za nebezpečné pronásledování podnikatele Marka Víta. Zkušební lhůta měla skončit letos v červenci. Jak ale Novotný na sociální síti X uvedl minulý týden v pátek, podmínku mu o rok prodloužili.

5. února 2024 13:45 Čas čtení 0:30 Máš v telefonu tyhle appky? Ihned si je smaž, špehují tě Máš v telefonu tyhle appky? Ihned si je smaž, špehují tě

Redakce iDnes.cz požádala Novotného o vyjádření. V SMS zprávě uvedl: „Lituji v té věci jen sám sebe. Stejně je to legrační, jak největší mrzení je vždy za pravdu. Ale ona je hrozně silná. Je jen jedna.“

Domů
Sdílet
Diskuse