Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
6. února 2024 17:52
Čas čtení 0:40

Evropská komise představila doporučení pro další klimatické cíle. Zásadní roli hrají emise

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Evropská komise představila doporučení pro další klimatické cíle. Zásadní roli hrají emise
Zdroj: Pixabay/SD-pictures/volně k užití

Snížení emisí skleníkových plynů o 90 procent do roku 2040 oproti roku 1990. Tak zní nové doporučení Evropské komise v rámci klimatických cílů, které vytyčuje pro celou Evropskou unii.

„Stanovení klimatického cíle do roku 2040 pomůže evropskému průmyslu, investorům, občanům a vládám přijímat v tomto desetiletí rozhodnutí, která udrží EU na cestě ke splnění cíle, kterým je klimatická neutralita v roce 2050,“ cituje ČT24 Evropskou komisi (EK). Průběžným cílem, který EK definovala už dříve, je snížit emise do roku 2030 o 55 procent. Dlouhodobou vyhlídkou je mít do roku 2050 emise nulové. 

6. února 2024 13:30 Čas čtení 0:32 Českem se šíří další podvodné SMS zprávy. Takhle je rozeznáš Českem se šíří další podvodné SMS zprávy. Takhle je rozeznáš

Evropská komise vyšla v doporučení vstříc i zemědělcům a vyškrtla z něj požadované snížení emisí jiných plynů než oxidu uhličitého do roku 2040 o třicet procent oproti roku 2015.

Představitelé Evropské unie vydali pouze doporučení. Legislativní návrh zpracuje až nová komise, která vzejde z voleb do Evropského parlamentu v červnu. Ten pak budou muset odsouhlasit jak členské státy, tak Evropský parlament.

Domů
Sdílet
Diskuse