Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
7. února 2024 9:55
Čas čtení 1:04

Tyhle výstrahy platí na území Česka po celou středu. Dotknou se tě taky?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Tyhle výstrahy platí na území Česka po celou středu. Dotknou se tě taky?
Zdroj: TASR - Michal Svítok

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje před nejnižším stupněm povodňové aktivity a silným větrem. Ten se dotkne většiny českého území.

Meteorologové vydali výstrahu před povodňovou bdělostí. „Vzestupy hladin řek, kdy se voda ještě nevylévá z břehů. Možnost zvýšeného odtoku vody a snížení stability stromů v podmáčené půdě,“ informoval o příznacích ČHMÚ na webu. Lidé by se měli vyhnout koupání, plavání nebo jízdě lodí. 

6. února 2024 16:35 Čas čtení 1:02 Jarní prázdniny přehledně: Podívej se, kdy budeš mít volno Jarní prázdniny přehledně: Podívej se, kdy budeš mít volno

Zvýšená hladina vody se do odvolání dotkne Děčína, Ústí nad Labem, Litoměřic, Lovosic, Roudnice nad Labem, Mělníka, Neratovic a Brandýsa nad Labem-Staré Boleslavi. Do středečních šesti hodin večer se vyskytne v Českém Brodu, Lysé nad Labem, Nymburku, Kolíně, Poděbradech, Přelouči, Hradci Králové, Jaroměři a Dvoru Králové nad Labem.

Silný vítr

Česko postihne i silný vítr, meteorologové před ním varují do středečních šesti hodin večer. Foukat bude od západu až jihozápadu místy s nárazy 70 kilometrů za hodinu, na horách nárazy dosáhnou až 90 kilometrů za hodinu. 

„Pravděpodobně nejsilnější nárazy větru se očekávají před nebo při přechodu studené fronty, která bude přes naše území postupovat zvolna k jihu během středečního dne. Za frontou vítr zeslábne a bude se výrazně ochlazovat,“ napsal ČHMÚ na sociální síť X.

7. února 2024 7:00 Čas čtení 3:17 Ukrajinci v Česku dávky nevysávají, realita je drsná. Nesmí mít úspory, nejhůř jsou na tom ženy Ukrajinci v Česku dávky nevysávají, realita je drsná. Nesmí mít úspory, nejhůř jsou na tom ženy

Výstraha platí pro celý Středočeský, Plzeňský, Karlovarský, Královéhradecký, Pardubický, Moravskoslezský kraj a Prahu s Vysočinou. Pozor by si měli dát i obyvatelé části Jihočeského (Blatná, Dačice, Milevsko, Písek, Strakonice, Tábor, Vimperk), Ústeckého (Chomutov, Kadaň, Litvínov, Louny, Most, Podbořany, Žatec), Libereckého (Jilemnice, Semily, Turnov), Jihomoravského (Boskovice) a Olomouckého kraje (Jeseník, Konice, Litovel, Mohelnice, Šternberk, Šumperk, Uničov, Zábřeh).

Domů
Sdílet
Diskuse