Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Tichý
13. února 2024 11:25
Čas čtení 0:54

Dominik Feri se odvolal proti rozsudku za znásilnění, poškozené proti výši odškodného

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Dominik Feri se odvolal proti rozsudku za znásilnění, poškozené proti výši odškodného
Zdroj: Refresher/David Marcin

Exposlanec Dominik Feri se odvolal proti prvoinstančnímu rozsudku v kauze znásilnění, podle kterého by měl jít na tři roky do vězení. Proti rozhodnutí soudu se odvolala i zmocněnkyně obětí, které žádají vyšší odškodné.

Bývalý poslanec a člen strany TOP 09 Dominik Feri byl rozsudkem Obvodního soudu pro Prahu 3 na začátku listopadu loňského roku poslán na tři roky do vězení. Proti rozsudku se odvolal hned v soudní síni, nyní tento postup zdůvodnil na několika set stránkách.

12. února 2024 12:56 Čas čtení 0:56 Padl trest pro Tadeáše Růžičku, zápasník si trestní příkaz ještě nepřevzal Padl trest pro Tadeáše Růžičku, zápasník si trestní příkaz ještě nepřevzal

„To odvolání je poměrně rozsáhlé a je to dané tím, že rozsah skutkových nesprávností a nesprávné aplikace právních norem jsou poměrně široké. Takže i z toho důvodu je to odvolání. Nemohu vám říct, jestli je to 200 nebo 300 stran, ale je prostě rozsáhlejší,“ potvrdil Feri informace o svém odvolání pro server iRozhlas.

Bývalý politik nechtěl blíže specifikovat, co v rozsudku napadá a proti čemu se odvolává. Primárně kvůli tomu, že rozsudek odmítl zveřejnit i soud. „K obsahu rozsudku byste se pak prolomili tím, že bych vám řekl, proti čemu brojíme,“ vysvětlil Feri, proč nechce být konkrétní.

25. ledna 2024 16:34 Čas čtení 0:22 Feriho rozsudek je hotový. Půjde na tři roky do vězení a musí zaplatit odškodné Feriho rozsudek je hotový. Půjde na tři roky do vězení a musí zaplatit odškodné

Kvůli tomu, že prozradil veřejnosti více, než soud chtěl, už se Feri dostal do potíží dříve. Jeho vyjádřením, kdy obžalovaný před zahájením líčení na chodbě v budově soudu jmenoval dívku, která ho obvinila ze znásilnění, se zabývala policie. Policisté incident předali Úřadu pro ochranu osobních údajů.

Proti rozsudku se odvolaly i oběti, respektive zmocněnkyně obětí Adéla Hořejší. Ta uvedla, že její klientky přijímají podstatu rozsudku s dobrými pocity a ulevilo se jim. „Odvolávají se pouze vůči výši zadostiučinění, které jim soud přiznal,“ uvedla zmocněnkyně obětí pro iRozhlas.

Domů
Sdílet
Diskuse