Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
14. února 2024 9:51
Čas čtení 0:43

Zásah, potopeno: Ukrajinská armáda drony v Černém moři zničila ruskou výsadkovou loď

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zásah, potopeno: Ukrajinská armáda drony v Černém moři zničila ruskou výsadkovou loď
Zdroj: Wikimedia Commons/Ad Meskens

S odkazem na ukrajinskou rozvědku o tom informuje list Ukrajinska Pravda. Zásah posléze potvrdila i ukrajinská armáda.

Generální štáb ukrajinské armády ve středu oficiálně potvrdil útok na velkou ruskou výsadkovou loď Cezar Kunikov v Černém moři, ke kterému došlo ve středu ráno. Velení ukrajinské armády to oznámilo v prohlášení, z něhož citovalo britské BBC.

13. února 2024 14:10 Čas čtení 1:29 Tři evropské země spojují síly proti Rusku. Odhalily výsledky jednání o bezpečnostní situaci Tři evropské země spojují síly proti Rusku. Odhalily výsledky jednání o bezpečnostní situaci

Loď se v době útoku nacházela v ukrajinských teritoriálních vodách u města Alupka na Ruskem anektovaném Krymském poloostrově. Při útoku byla zničena, uvádí se v prohlášení.

Ruské ministerstvo obrany se ke zprávě ukrajinských médií zatím nevyjádřilo. Ve středu ráno pouze informovalo, že v noci na středu bylo nad Černým mořem „zachyceno“ šest bezpilotních letounů.


Ve středu ráno se na kanálu Krymskij vet na platformě Telegram objevily zprávy o několika explozích v oblasti Černého moře. Poté informoval, že „podle nepotvrzených zpráv byla napadena ruská loď“. Potopení lodi však podle BBC nelze nezávisle bezprostředně ověřit.

Domů
Sdílet
Diskuse