Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR Barbora Fábryová Vincenc Novák
14. února 2024 11:23
Čas čtení 0:51

VIDEO: Lidé se baví angličtinou slovenské ministryně kultury. Projev se stal hitem internetu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Lidé se baví angličtinou slovenské ministryně kultury. Projev se stal hitem internetu
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Slovenská ministryně kultury Martina Šimkovičová se dnes zúčastnila konference v Abú Dhabí. Více než samotný obsah projevu však upoutala pozornost úroveň její angličtiny.

Slovenská ministryně kultury Martina Šimkovičová se v úterý zúčastnila zahájení mezinárodní konference Organizace spojených národů pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) v Abú Dhabí. Ve svém projevu vyzdvihla potřebu zachování jedinečnosti kulturních projevů jako základu rozmanitosti a význam kulturního vzdělávání při formování kulturní identity.

14. února 2024 9:51 Čas čtení 0:43 Zásah, potopeno: Ukrajinská armáda drony v Černém moři zničila ruskou výsadkovou loď Zásah, potopeno: Ukrajinská armáda drony v Černém moři zničila ruskou výsadkovou loď

Videozáznam jejího projevu na konferenci sdílela stránka Zomri. Ministryně Šimkovičová na záznamu hovoří nepříliš dobrou angličtinou se špatnou výslovností a silným přízvukem. Satirický web komentoval video slovy: „Vypadá to, že konference UNESCO v Abú Dhabí proběhla podle očekávání.“ V tomto komentáři se objevily i další informace. Stovky Slováků pod příspěvkem také sdílely své pobavené či rozpačité reakce.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial)

Další kontroverze

Úroveň angličtiny však není jedinou kontroverzí, kterou okolo sebe v posledních měsících ministryně vyvolala. Letos v lednu například informovala slovenskou veřejnost o tom, že dostala pozvání od rakouské ministryně kultury, přestože tuto funkci zastává muž. Již po nástupu do funkce se Šimkovičová nechala slyšet, že slovenskou kulturu je potřeba očistit od cizích vlivů. Sama přitom bydlí v sousedním Rakousku. 

Internetovou petici, která vznikla v lednu, již podepsalo téměř 200 tisíc Slováků, což je nejvíce v historii. „Výkon veřejné funkce v demokratickém a právním státu si pletete s autokratickým výkonem moci. Žádáme vás proto o okamžité odstoupení z funkce,“ uvádí její autoři. 

Domů
Sdílet
Diskuse