Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
18. února 2024 13:40
Čas čtení 0:49

Prahu čeká blokáda a dopravní kolaps. „Nikdy nebyli v chlévě ani na poli,“ kritizuje organizátory protestu ministr

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Prahu čeká blokáda a dopravní kolaps. „Nikdy nebyli v chlévě ani na poli,“ kritizuje organizátory protestu ministr
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) v nedělním pořadu Partie na CNN Prima NEWS kritizoval organizátory připravovaných protestů zemědělců. Podle něj účastníky zneužili k politickým hrám.

Ministr podle svých slov respektuje právo účastníků na protest, zároveň však podotkl, že se zemědělci stali loutkami ve hře někoho jiného. 

„Musíme se podívat na to, kdo za tím stojí. Každý má právo protestovat, to nepopírám. Pro své politické zájmy využili část zemědělců, kteří mají své starosti,“ uvedl na CNN Prima NEWS Výborný s tím, že pondělní protest je zneužitím zemědělců ze strany některých skupin, jejichž cílem je demontovat demokratické řízení a svrhnout vládu. 

16. února 2024 11:00 Čas čtení 2:09 PŘEHLEDNĚ: Stovky traktorů v pondělí vyjedou na Prahu, zablokují silnice. Dostaneš se do školy a práce? PŘEHLEDNĚ: Stovky traktorů v pondělí vyjedou na Prahu, zablokují silnice. Dostaneš se do školy a práce?

Podle ministra většina organizátorů nikdy nebyla v chlévě ani na poli. Jednoho z nich, odborového předáka Bohumila Dufka, obvinil z toho, že se do čela protestů postavil kvůli vlastním politickým ambicím. „Zneužít pro to takovou situaci, způsobit kolaps dopravy v Praze, to nepovažuji za zodpovědné,“ dodal.

Havlíček mu oponoval

Na Výborného slova reagoval první místopředseda opozičního hnutí ANO Karel Havlíček, podle něhož zemědělci protestují výhradně proti vládním krokům. „Nejsme nadšeni z jakéhokoli protestu takového charakteru, ale pokud selže komunikace, není se čemu divit,“ uvedl s tím, že zemědělci neprotestují proti demokratickému zřízení, ale proti vládě. „Co mají ti zemědělci dělat?“ dodal.

9. února 2024 8:59 Čas čtení 0:47 Zemědělci se chystají zablokovat Prahu traktory. Inspiraci berou z Francie Zemědělci se chystají zablokovat Prahu traktory. Inspiraci berou z Francie

Při pondělním protestu zemědělců se v pražských ulicích očekává dopravní kolaps. Do hlavního města se se svými stroji chystají až tisíce zemědělců, kteří plánují zablokovat v obou směrech jednu z nejdůležitějších silničních komunikací – magistrálu. 

Domů
Sdílet
Diskuse