Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
5. dubna 2024 v 9:51
Čas čtení 0:57

Botswana hrozí, že pošle 20 tisíc slonů do Německa. „To není vtip,“ prohlásil prezident africké země

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Botswana pohrozila německému ministerstvu životního prostředí.

Botswanský prezident Mokgweetsi Masisi v úterý pohrozil, že pošle 20 tisíc slonů do Německa. Reagoval tak na návrh německého ministerstva životního prostředí zpřísnit dovoz loveckých trofejí v rámci boje proti pytláctví.

5. dubna 2024 v 6:55 Čas čtení 1:23 V Praze se letos bude stavět. Tohle jsou ty nejdůležitější projekty V Praze se letos bude stavět. Tohle jsou ty nejdůležitější projekty

Němci by měli žít se zvířaty, jak se nám snaží namluvit, řekl Masisi v rozhovoru pro německý deník Bild. „To není vtip,“ dodal.

„Rádi bychom Německu takový dar nabídli,“ řekl prezident a dodal, že by nebral „ne“ jako odpověď. Jak uvedl, snahy o ochranu přírody vedly k prudkému nárůstu počtu slonů v zemi a lov považuje za důležitý prostředek k udržení jejich populace pod kontrolou.

slony
Zdroj: Unsplash/David Heiling

V současné době žije v Botswaně přibližně 130 tisíc slonů. V rámci řešení tohoto problému darovala tato jihoafrická země osm tisíc slonů Angole a dalších 500 jich nabídla Mosambiku. Podle Masisiho způsobují stáda slonů v zemi škody na majetku, požírají úrodu a ohrožují místní obyvatele.

V Botswaně je povolen lov slonů pro trofejní účely

Botswana zakázala trofejní lov slonů v roce 2014, ale po tlaku místních komunit zákaz v roce 2019 zrušila. V současné době tamní úřady vydávají roční kvóty na lov slonů. Podle zprávy organizace na ochranu práv zvířat Humane Society International z roku 2021 je Německo největším dovozcem slonů a loveckých trofejí mezi zeměmi EU.

23. července 2024 v 13:00 Čas čtení 4:42 „Hledám mladého muže, který by chtěl být sněden.“ Německý kanibal si našel oběť na internetu, přihlásila se dobrovolně „Hledám mladého muže, který by chtěl být sněden.“ Německý kanibal si našel oběť na internetu, přihlásila se dobrovolně

Mluvčí německého ministerstva životního prostředí uvedla, že Botswana Berlín na návrh zpřísnit dovoz loveckých trofejí neupozornila. „Vzhledem k alarmujícímu úbytku biologické rozmanitosti je naší zvláštní povinností udělat vše pro to, aby byl dovoz loveckých trofejí udržitelný a legální,“ uvedla.

Domů
Sdílet
Diskuse