Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Peclová
6. dubna 2024 7:27
Čas čtení 0:24

Zemřel další nejstarší muž světa. Titul měl jen dva dny

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zemřel další nejstarší muž světa. Titul měl jen dva dny
Zdroj: Unsplash / Aswathy N

Ve čtvrtek zemřel další nejstarší muž světa. Již nějakou dobu byl nejstarším žijícím Japoncem, na pouhé dva dny se však stal pravděpodobně nejstarším mužem na celém světě.

Oznámilo to japonské ministerstvo zdravotnictví. Gisaburovi Sonobemu bylo 112 let. Titul získal poté, co na začátku týdne zemřel 114letý Venezuelan Juan Vicente Pérez Mora. Sonobe však zemřel hned dva dny po něm. Organizace Guinness World Records ho tak ani nestihla oficiálně zanést do svých záznamů.

Gisaburo Sonobe se narodil 6. listopadu 1911. Za jeho života se na japonském císařském trůnu vystřídalo pět panovníků. Dle webu The Times žil déle než 41 tisíc dnů.

Japonsko se potýká se stárnoucí populací již delší dobu. Stoletých Japonců je dle odhadů více než 90 tisíc. Ve většině případů však jde o ženy, které z tohoto počtu tvoří 89 procent.

5. dubna 2024 13:41 Čas čtení 0:23 Léto přinese extrémní vlny veder. Jev El Niňo vystřídá La Niňa Léto přinese extrémní vlny veder. Jev El Niňo vystřídá La Niňa
Domů
Sdílet
Diskuse