Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
dnes 17. dubna 2024 12:12
Čas čtení 0:33

Policisté chystají velký zátah na řidiče. Měřit rychlost budou v těchto místech

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policisté chystají velký zátah na řidiče. Měřit rychlost budou v těchto místech
Zdroj: Policie ČR

V pátek 19. dubna se napříč Českem odehraje policejní akce s názvem Speed Marathon 2024. Policisté budou během dne na mnoha místech kontrolovat dodržování rychlostních limitů.

Cílem akce je především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost na pozemních komunikacích. Výběr daných úseků vychází z dopravněbezpečnostních analýz a z vlastního vytipování rizikových lokalit. Na výběru se kromě policistů podíleli také samotní občané. 

17. dubna 2024 9:18 Čas čtení 0:36 Pražské autobusy čeká zásadní změna. Brzy budou všechny zastávky na znamení Pražské autobusy čeká zásadní změna. Brzy budou všechny zastávky na znamení

Detailní seznam všech úseků, na kterých bude Speed Marathon 2024 probíhat, najdeš zde – stačí si stáhnout soubor v sekci Související dokumenty. Otevře se ti soubor Excel, v němž najdeš konkrétní úseky v jednotlivých krajích.

Akci policisté organizují dlouhodobě. Loni bylo nasazeno přes 701 policistů, kteří v průběhu dne zkontrolovali 5226 vozidel. „I přesto, že byla veřejnost předem informována o stanovištích a celé akci, policisté zjistili během čtyřiadvaceti hodin celkem 2774 dopravních přestupků, z čehož 2146 případů bylo porušení stanovených rychlostních limitů. Policisté na místě projednali 1996 přestupků týkajících se takzvaně porušení rychlosti, a to v hodnotě téměř 1,4 milionu korun,“ uvedla tehdy policejní mluvčí Irena Pilařová.

Domů
Sdílet
Diskuse