Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a další letní festivaly
Barbora Fábryová
25. května 2024 17:48
Čas čtení 0:21

Chorvatské pláže opět znečišťují výkaly. Skvrny na moři jsou velké i 150 metrů

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Znečištění způsobují výletní lodě.

Rekreanty na chorvatském ostrově Hvar trápí splašky, které opět znečišťují pláže. Exkrementy a odpadní oleje z výletních lodí označil chorvatský deník Slobodna Dalmacija za ekologickou katastrofu.

5. května 2024 17:50 Čas čtení 0:26 Oblíbenou lokalitu v Chorvatsku zamořili jedovatí hadi. Pokousali už čtyři lidi, místní mají obavy Oblíbenou lokalitu v Chorvatsku zamořili jedovatí hadi. Pokousali už čtyři lidi, místní mají obavy

Stejný problém mělo Chorvatsko i loni. Veljko Drinkovič, pracovník cestovního ruchu, tvrdí, že úřady s tím nic nedělají, přestože námořníci nedodržují námořní kodex.

Skvrny mají podle Drinkoviče mnohdy průměr více než 150 metrů. To, zda se dostanou i na pobřeží, závisí na mořských proudech. „Pokud fouká maestrál, je oblast Prapratna a Makarské více ohrožena, ráno máme křišťálově modré moře a odpoledne je vše hnědé,“ řekl Drinkovič.

hvar
Zdroj: Wikimedia Commons/Julia
Domů
Sdílet
Diskuse