Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
31. května 2024 v 10:47
Čas čtení 0:35

Trumpovi ještě není konec. Proti rozsudku se odvolá, dál bude usilovat o Bílý dům

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Trumpovi ještě není konec. Proti rozsudku se odvolá, dál bude usilovat o Bílý dům
Zdroj: TASR/AP

Donald Trump se chystá co nejdříve odvolat proti verdiktu, který mu ve čtvrtek vyřkla porota. Jako první bývalá hlava státu byl uznán vinným z trestného činu.

Stanici CNN to řekl advokát někdejšího amerického prezidenta Todd Blanche, který stejně jako Trump označil proces za neférový. Výši trestu soudce oznámí 11. července.

Trumpa dvanáctičlenná porota v New Yorku shledala vinným ve všech 34 bodech obžaloby. Podle mí měl bývalý prezident falšovat finanční záznamy v souvislosti s platbami pornoherečce za mlčenlivost před volbami v roce 2016.

18. dubna 2024 v 13:00 Čas čtení 7:00 Bílý dům, nebo vězení? Shrnujeme pikantní kauzy, kvůli kterým Donaldu Trumpovi teče do bot Bílý dům, nebo vězení? Shrnujeme pikantní kauzy, kvůli kterým Donaldu Trumpovi teče do bot

Blanche po vyhlášení rozhodnutí vyzval soudce, aby Trumpa zbavil viny, ten to však odmítl a rozsudek vynese 11. července, tedy jen několik dní před sjezdem Republikánské strany, kde se má vybrat kandidát do listopadových prezidentských voleb, jímž se má stát Trump.

Trump by mohl dostat až čtyři roky vězení, experti se však domnívají, že mu soudce udělí jen podmíněný trest a pokutu. Soud se podle odhadů po odvolání protáhne na dlouhé měsíce a pravomocný verdikt vzejde až po prezidentských volbách. Uznání viny porotou Trumpovi v kandidatuře ani případnému zvolení nebrání.

Domů
Sdílet
Diskuse