Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ilona Hobzová
5. července 2024 v 18:23
Čas čtení 0:37

Na těchto čtyřech místech platí zákaz koupání, hrozí akutní poškození zdraví

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na těchto čtyřech místech platí zákaz koupání, hrozí akutní poškození zdraví
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Chystáš se o horkém víkendu osvěžit někde u vody? V tom případě se koukni, která je pro to vhodná.

Předpověď počasí na víkend hlásí dokonce překročení tropických 30 stupňů Celsia. Řada lidí bude proto určitě vyhledávat osvěžení nejen u bazénů, ale i v přírodních koupacích vodách. Ne všechna místa jsou ale aktuálně ke koupání vhodná. 

4. července 2024 v 13:31 Čas čtení 1:06 Posun v případu týraného psa v Uherském Hradišti. Majiteli hrozí vězení, jak je na tom Blade? Posun v případu týraného psa v Uherském Hradišti. Majiteli hrozí vězení, jak je na tom Blade?

Jak ukazuje server Koupací vody spravovaný Ústavem zdravotnických informací a statistiky, na čtyřech místech je koupání dokonce zakázané. Jde o:

  • vodní nádrž Orlík – veřejné tábořiště Podolsko
  • vodní nádrž Sedlice
  • rybník Rosnička
  • rybník Dlouhý u Lanškrouna

Podle posledních dostupných údajů je voda na výše zmíněných místech nebezpečná ke koupání, neodpovídá hygienickým požadavkům a hrozí akutní poškození zdraví.

3. července 2024 v 11:00 Čas čtení 4:26 Pizzerie, kvůli kterým se vyplatí přijet do Brna. Čeká tě Itálie na Moravě jak vyšitá Pizzerie, kvůli kterým se vyplatí přijet do Brna. Čeká tě Itálie na Moravě jak vyšitá

Nevhodnou vodu ke koupání pak hygienici evidují na přírodním koupališti Osek. I tam voda představuje zdravotní riziko, koupání a provozování vodních sportů nedoporučují pro děti, těhotné ženy, osoby trpící alergií a osoby s oslabeným imunitním systémem. Jak to vypadá na dalších místech po celém Česku, najdeš na webu. Jestli tě zajímá více o kvalitě vody a jak se bezpečně koupat, koukni do našeho staršího článku.

Domů
Sdílet
Diskuse