Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
10. července 2024 v 14:50
Čas čtení 0:35

Červen levnější než květen. Podívej se, u jakých potravin nejvíc klesla cena

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Červen levnější než květen. Podívej se, u jakých potravin nejvíc klesla cena
Zdroj: Freepik/@freepik/volně k užití

Spotřebitelské ceny v červnu klesly oproti květnu o 0,3 procenta. Dolů šly ceny pohonných hmot, potravin i nealkoholických nápojů.

Pohonné hmoty zlevnily oproti předchozímu měsíci o 3,7 procenta. Mezi potravinami meziměsíčně nejvíce zlevnil cukr (o 7,3 procenta), po něm nealkoholické nápoje (o 1,3 procenta).

9. července 2024 v 15:40 Čas čtení 1:11 „Rusko určitě nestřílelo na nemocnici,“ napsal Roman Šmucler. Schytal za to kritiku „Rusko určitě nestřílelo na nemocnici,“ napsal Roman Šmucler. Schytal za to kritiku

Ceny šly dolů i u mléka, sýra a vajec (o 0,9 procenta), ovoce (o jedno procento) a uzenin (o 0,9 procenta). Alkoholické nápoje – lihoviny, pivo a víno – zaznamenaly pokles cen o jedno procento. Naopak vyšší byly zejména ceny másla, a to o 3,9 procenta.

Meziročně vzrostly ceny v červnu o dvě procenta. To je méně než v květnu. „Spotřebitelské ceny v červnu oslabily svůj meziroční růst na dvě procenta. Tento vývoj byl ovlivněn zmírněním cenového růstu ve většině oddílů spotřebního koše. V oddíle potraviny a nealkoholické nápoje ceny meziročně klesly, a to zhruba o čtyři procenta,“ uvedla Pavla Šedivá, vedoucí oddělení statistiky spotřebitelských cen ČSÚ.

9. července 2024 v 11:10 Čas čtení 0:39 Těchto 16 minipivovarů se představí v Českém domě v Paříži během olympiády Těchto 16 minipivovarů se představí v Českém domě v Paříži během olympiády

Snížila se i míra inflace. Zatímco v květnu byla 5,6 procenta, v červnu klesla na 4,9 procenta.

Domů
Sdílet
Diskuse