Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
14. července 2024 v 16:00
Čas čtení 0:48

Dítě zemřelo po konzumaci extrémně pálivého chipsu. Rodina teď žaluje výrobce

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Dítě zemřelo po konzumaci extrémně pálivého chipsu. Rodina teď žaluje výrobce
Zdroj: Freepik/freepik/volně k užití

K tragédii došlo minulý rok. Rodina chlapce doufá, že díky žalobě na společnost už nikdo jiný nezažije stejné trauma jako ona.

Čtrnáctiletý chlapec se chtěl zúčastnit tehdy virální výzvy společnosti Paqui. Ta prodávala extrémně pálivý chips a cílem bylo zvládnout ho sníst. Ačkoliv společnost na obalu upozorňovala, že je výrobek určen jen pro dospělé, výzvu zkoušelo i hodně mladistvých.

14. července 2024 v 13:25 Čas čtení 0:35 Ženu v nafukovacím kruhu odneslo moře 80 kilometrů od pláže. Zachránili ji po 36 hodinách Ženu v nafukovacím kruhu odneslo moře 80 kilometrů od pláže. Zachránili ji po 36 hodinách

Mezi nimi byl i tehdy čtrnáctiletý Harris. Ke svému neštěstí ale trpěl vrozenou srdeční vadou a zemřel na následky požití velkého množství kapsaicinu (extraktu z chilli papriček). „Bojují s touto hroznou situací každou hodinu každého dne svého života,“ uvedl dle serveru Complex právník rodiny oběti.

Videa od různých tvůrců, kteří plnili výzvu, obletěla YouTube. Někteří i přes upozornění dali chips i svým dětem.

Po tomto incidentu firma Paqui produkt raději stáhla z prodeje. „Paqui's One Chip Challenge byla určena pouze pro dospělé, s jasným a výrazným označením, které zdůrazňovalo, že produkt není pro děti ani pro nikoho citlivého na kořeněná jídla nebo se zdravotními problémy. Zaznamenali jsme ale zvýšený počet zpráv o mladistvých a dalších jednotlivcích, kteří nedbali těchto varování,“ napsala firma minulý rok v prohlášení.

11. července 2024 v 7:00 Čas čtení 5:56 Byl jsem se podívat v krematoriu na zpopelňování těl: „Je to hnusný byznys s mrtvolami,“ říká ředitel Byl jsem se podívat v krematoriu na zpopelňování těl: „Je to hnusný byznys s mrtvolami,“ říká ředitel

Rodina Harrise se přesto rozhodla podat žalobu nejen na výrobce produktu, ale i na Walgreens, tedy místo, kde chlapec chips koupil. Na tiskové konferenci, kterou k podání žaloby uspořádali, upozornili, že chtějí především zamezit tomu, aby se podobná situace opakovala.

Domů
Sdílet
Diskuse