Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
22. července 2024 v 10:43
Čas čtení 0:29

Kámen-nůžky-papír. Francouzský levicový poslanec odmítl potřást rukou kolegovi z krajní pravice

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Kámen-nůžky-papír. Francouzský levicový poslanec odmítl potřást rukou kolegovi z krajní pravice
Zdroj: sociální síť X

Levicoví francouzští lídři odmítli potřesení rukou s poslancem Národního sdružení. Interenetem koluje virální video, na němž levicový poslanec François Piquemal navrhne kámen-nůžky-papír, aby se podání rukou vyhnul.

Při prvním zasedání nově vzniklé vlády je zvykem, že v parlamentu předsedá nejstarší poslanec, nejmladší člen pak zahajuje zasedání jako tajemník. Teprve dvaceti dvouletý Flavien Termet z pravicové strany Národní sdružení proto stál jako tajemník vedle volební urny, kam poslanci jeden po druhém přicházeli odevzdat své hlasy. Očekávalo se, že si Termet po odhlasování se všemi poslanci podá ruku. Poslanci levicových stran jeho gesto ovšem ignorovali.

22. července 2024 v 8:46 Čas čtení 1:22 Měl zůstat ve sklepě. Trump reagoval na odstoupení Bidena z volebního klání Měl zůstat ve sklepě. Trump reagoval na odstoupení Bidena z volebního klání

François Piquemal, který zastupuje La France Insoumise, dokonce hravě předvedl pohyby známé hry kámen-nůžky-papír. Vzniklé video zasdílel na sociální síti X s komentářem: „Pokud jsou volební urny jako kámen-nůžky-papír, nakonec vyhraje NFP (Nová lidová fronta).“

Domů
Sdílet
Diskuse