Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová TASR
28. července 2024 v 8:14
Čas čtení 0:33

Orbán tvrdí, že Ukrajina nebude součástí NATO a EU. Evropu obvinil, že jedná ve prospěch amerických zájmů

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Orbán tvrdí, že Ukrajina nebude součástí NATO a EU. Evropu obvinil, že jedná ve prospěch amerických zájmů
Zdroj: TASR/AP

Orbán tvrdí, že na to nejsou finance.

  • Maďarský premiér Viktor Orbán prohlásil, že se musíme připravit na to, že se Ukrajina nestane členem Evropské unie, ale ani členem NATO, protože na to nemá dostatek finančních prostředků.
  • Domnívá se, že se Ukrajina vrátí k roli nárazníkového státu.
24. července 2024 v 7:00 Čas čtení 4:21 Muže pohřešovali 30 let po celé zemi: ukázalo se, že ho věznil soused. Zmocnil se ho prý pomocí magie Muže pohřešovali 30 let po celé zemi: ukázalo se, že ho věznil soused. Zmocnil se ho prý pomocí magie

Proč je to důležité: Přestože je Maďarsko členem NATO i EU, Orbán často kritizuje politiku Západu. Tentokrát řekl, že evropská politika zkrachovala, protože se vzdala ochrany vlastních zájmů a sleduje zájmy americké.

Citát: „Ukrajinci jsou v sebeobraně a Rusové si myslí, že v regionu došlo k vážnému rozšiřování Severoatlantické aliance, jde tedy o vyprovokovanou válku. Pokud by to záleželo na těchto dvou stranách, pak válka neskončí,“ řekl Orbán.

Širší kontext: Premiér upozornil, že obě strany rusko-ukrajinské války utrpěly brutální ztráty, přesto nejsou ochotny se dohodnout. Orbán uvedl, že obě země věří, že mohou vyhrát, a obě země jsou motivovány vlastní pravdou.

Domů
Sdílet
Diskuse