Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Magdalena Trajerová
12. srpna 2024 v 15:13
Čas čtení 0:42

AKTUÁLNĚ: V Athénách řádí ničivý požár. Bojuje s ním kolem 500 hasičů

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
AKTUÁLNĚ: V Athénách řádí ničivý požár. Bojuje s ním kolem 500 hasičů
Zdroj: Getty Images

Ve třech regionech v okolí Athén, mezi nimiž je i Attika, platí nejvyšší stupeň varování před požáry. V Athénách plameny sahají až do výšky 25 metrů.

Oblast kolem řeckých Athén sužuje ničivý požár. Oheň se šíří extrémně rychle kvůli silnému větru. Do akce bylo povoláno více jak pět set hasičů, s denním světlem se mohla zapojit i třicítka hasicích vrtulníků a letadel. Záchranáři ale požár stále nemají pod kontrolou.

12. srpna 2024 v 14:00 Čas čtení 0:42 Muž na Zličíně ohrožoval pejskaře. Musela přijet zásahovka Muž na Zličíně ohrožoval pejskaře. Musela přijet zásahovka

V pondělí ráno byla nařízena evakuace osob z oblasti hory Penteli. Kromě řady obcí a osad je evakuace týká i dětské a vojenské nemocnice. Mnoho oblastí bylo evakuováno již dříve, patří mezi ně například i historické město Marathon. Celkově je v současné chvíli postiženo přibližně 30 tisíc lidí. Zařízení pro turisty zatím nejsou ohrožena.

 

Ve třech regionech v okolí Athén, mezi nimiž je i Attika, platí nejvyšší stupeň varování před požáry. „Lesní požár ve vaší blízkosti. Řiďte se pokyny úřadů,“ zní zpráva pro tamní obyvatele od civilní ochrany. Lidé také dostali instrukce, kam mají v případě ohrožení prchat.

Řecká civilní ochrana varuje před aktivitami, které by z nedbalosti mohly způsobit rozšíření ohně. Jedná se používání strojů, které vytvářejí jiskry, jakými je například kotoučová pila či zahradní gril. Nabádá také k zamezení odhazování nedopalků od cigaret. 

 
Domů
Sdílet
Diskuse