Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Magdalena Trajerová
17. srpna 2024 v 13:04
Čas čtení 0:31

Máš ho doma? Známý řetězec varuje před závadným českým sýrem, stahuje ho z prodeje

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Máš ho doma? Známý řetězec varuje před závadným českým sýrem, stahuje ho z prodeje
Zdroj: Wikimedia commons/Coyau/volně k užití (ilustrační foto)

Obchodní řetězec Albert stahuje z prodeje Zámecký sýr s datem trvanlivosti do 17. září 2024. Produkt neprošel senzorickou analýzou.

Společnost na závadný sýr upozornila na svých webových stránkách. Jedná se konkrétně o Zámecký sýr 45% strouhaný s gramáží 200 gramů. Zákazníci mají možnost balení s trvanlivostí do 17. září do data spotřeby vrátit. Řetězec slibuje vrácení peněz.

17. srpna 2024 v 12:06 Čas čtení 0:46 Nové detaily o smrti Matthewa Perryho. Před smrtí si měl dát několik dávek ketaminu Nové detaily o smrti Matthewa Perryho. Před smrtí si měl dát několik dávek ketaminu

„Žádáme zákazníky, aby výrobek z preventivních důvodů nekonzumovali,“ píše Albert ve svém prohlášení. Problematický sýr z Jaroměřické mlékárny se rozhodl stáhnout po špatných výsledcích senzorické analýzy. Ta produkt testuje všemi lidskými smysly, čímž mimo jiné ukazuje, jak produkt přijmou kupující.

Podobný incident řešil řetězec se stejným sýrem letos již dvakrát. Na konci července se totiž na některých baleních s trvanlivostí do 21. září 2024 vyskytla plíseň. Při lednové inspekci v prodejně v Ústí nad Orlicí našli kontroloři Státní zemědělské a potravinářské inspekce plíseň dokonce ve všech zkoumaných baleních. Všem kontrolovaným produktům přitom ještě neprošla doba trvanlivosti.

Domů
Sdílet
Diskuse